emigrus 14.12.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Witam, Będę robił generalny remont łazienki, dość mała. 4,2 m^2. Mam na oku dwie miski podwieszane: 1. Roca GAP Rimless Maxi Clean ( http://www.roca.pl/katalog/produkty/wc/miski-wc-podwieszane/miska-wc-podwieszana-rimless-34647L..0 ) 2. Koło Traffic Rimfree Reflex ( https://www.kolo.com.pl/produkty/wc-bidety-pisuary/miski-wc-wiszace/miska-ustepowa-lejowa-wiszaca-rimfree-traffic-bez-wewnetrznego-konierza/14301/#gref ) 3. Może coś innego godnego polecenia? Koło Traffic podobno zostało źle zaprojektowane. Chlapie wodą przy spuszczaniu na podłogę mikro kropelkami. Prawda to? Najgorsze jest to, że Traffic jest bardzo ładny i najbardziej mi się podoba ze wszystkich misek. Co do stelaża to klasyczny i niezniszczalny Geberit Duofix UP320 Sigma H112. Bo co tu innego można wziąć? Chyba za bardzo nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.12.2017 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Podgrzewana podłoga i niech se Traffic chlapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 14.12.2017 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 No nie bardzo. Mówiąc wprost może też chlapać nie tylko wodą póki zostanie w całości spuszczona... Pytanie czy Roca chlapie? Inaczej, czy wszystkie miski rimfree/rimless chlapią? Może to ich podstawowa wada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.12.2017 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Może nie chlapie rozbryzgiem od klocka, lecz rozchlapuje wylatując z dyszy? Trzeba zobaczyć u kogoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 15.12.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 W poprzednim mieszkaniu miałam Roca Hall, bardzo ładnie się prezentuje http://www.roca.pl/katalog/produkty/wc/miski-wc-podwieszane/hall/miska-wc-podwieszana-z-pow%C5%82oka-maxiclean-34662E..MW obecnym mieszkaniu mam w łazience i w WC muszlę Keresan Ego, ponieważ ze względu na małą ilość miejsca szukałam poza tym, że kanciastej wersji, to również tego, by miska była jak najkrótsza https://avello.pl/miska-wc-wiszaca-50x36cm-kerasan-ego-3215-_p10646#!dane-techniczne Z twoich dwóch wersji mnie zdecydowanie bardziej podoba się Roca Gap. Co do stelaża, to nie pamiętam jaki model dokładnie został wybrany, ale ze względu na małą powierzchnię wybraliśmy najwęższe stelaże Geberita jakie były dostępne, mają tylko 8 cm głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 15.12.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Prawda z tą miską Koła. Mamy w WC w firmie to coś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.12.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Witam, Będę robił generalny remont łazienki, dość mała. 4,2 m^2. Mam na oku dwie miski podwieszane: 1. Roca GAP Rimless Maxi Clean ( http://www.roca.pl/katalog/produkty/wc/miski-wc-podwieszane/miska-wc-podwieszana-rimless-34647L..0 ) 2. Koło Traffic Rimfree Reflex ( https://www.kolo.com.pl/produkty/wc-bidety-pisuary/miski-wc-wiszace/miska-ustepowa-lejowa-wiszaca-rimfree-traffic-bez-wewnetrznego-konierza/14301/#gref ) 3. Może coś innego godnego polecenia? Koło Traffic podobno zostało źle zaprojektowane. Chlapie wodą przy spuszczaniu na podłogę mikro kropelkami. Prawda to? Najgorsze jest to, że Traffic jest bardzo ładny i najbardziej mi się podoba ze wszystkich misek. Co do stelaża to klasyczny i niezniszczalny Geberit Duofix UP320 Sigma H112. Bo co tu innego można wziąć? Chyba za bardzo nie ma co. Mam zamontowaną podobną miskę Koło Nova Pro i nic nie chlapie. Stelaż Geberit Duofix, jak napisałeś - niezniszczalny, który też posiadam przy muszli klozetowej i bidecie. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez wg39070 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 15.12.2017 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Może nie chlapie rozbryzgiem od klocka, lecz rozchlapuje wylatując z dyszy? Trzeba zobaczyć u kogoś. Hehe, nie chodziło mi o "klocka" , ale o mocz. Od jakich powierzchni odbija się woda i wypada z miski. Być może odbija się tylko czysta woda. Raczej ciężko to będzie ocenić. Ze znajomych nikt nie ma misek od Koło, tym bardziej jakiś rimfree/rimless. To już fanaberia za większe pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 15.12.2017 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Co do stelaża, to nie pamiętam jaki model dokładnie został wybrany, ale ze względu na małą powierzchnię wybraliśmy najwęższe stelaże Geberita jakie były dostępne, mają tylko 8 cm głębokości. Niestety do wersji 8 cm nie da się wsadzić kostkarki UP320 115.610.00.1. Pasuje tylko do wersji 12 cm. Dla mnie kostkarka to ważna rzecz, żeby to było ukryte. Jest jeszcze system Duofresh. O ile sam stelaż tylko 150 czy 200 złotych droższy od tego zwykłego to Sigma 40, czyli ten cały system odciągania nieświeżego powietrza kosztuje prawie 2000 złotych . To już fanaberia dla bogatych. Nie wiadomo, czy to rzeczywiście dobrze działa i jest warte takich pieniędzy. Kerasan Ego wygląda świetnie, lepiej od Traffic. Cena jest nieakceptowalna jak za samą miskę. Z deską wysokiej jakości tak, można dać ponad 1k. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez emigrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 15.12.2017 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Prawda z tą miską Koła. Mamy w WC w firmie to coś..... Dokładnie ten model Traffic Rimfree? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 15.12.2017 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Mam zamontowaną podobną miskę Koło Nova Pro i nic nie chlapie. Stelaż Geberit Duofix, jak napisałeś - niezniszczalny, który też posiadam przy muszli klozetowej i bidecie. Hmm, właśnie najwięcej znalazłem komentarzy ludzi, że to najbardziej Style RimFree Nova Pro chlapie. Do opinii ludzi też trzeba podchodzić z dystansem bo to może wypisywać bzdury konkurencja. Co nie znaczy, że ktoś rzeczywiście napisał prawdę. Nie wiem, czy nie wziąłeś pod uwagę miskę bezkołnierzową. Bo są Style Nova Pro czy Traffic ale z kołnierzem. One na pewno nie chlapią bo wszystko zatrzymuje się pod kołnierzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.12.2017 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Hmm, właśnie najwięcej znalazłem komentarzy ludzi, że to najbardziej Style RimFree Nova Pro chlapie. Do opinii ludzi też trzeba podchodzić z dystansem bo to może wypisywać bzdury konkurencja. Co nie znaczy, że ktoś rzeczywiście napisał prawdę. Nie wiem, czy nie wziąłeś pod uwagę miskę bezkołnierzową. Bo są Style Nova Pro czy Traffic ale z kołnierzem. One na pewno nie chlapią bo wszystko zatrzymuje się pod kołnierzem. Posiadam Nova Pro bez kołnierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 15.12.2017 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Przy okazji, może ktoś będzie wiedział odnośnie kostkarki UP320 115.610.00.1. Nie rozumiem jednego określenia produktu: - nie nadaje się do montażu przy głębokości ścianki przedniej powyżej 9,5 cm O co tu chodzi? Co to jest ścianka przednia? Chodzi o zabudowę stelażu z przodu, żeby razem karton-gips i płytki nie przekroczyły grubości 9,5 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 15.12.2017 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Emigrus, nie wiem o jakiej kostkarce piszesz A cenę za Kersana jakoś musieliśmy przełknąć, bo innej tak ładnej i krótkiej miski nie znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 15.12.2017 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Emigrus, nie wiem o jakiej kostkarce piszesz A cenę za Kersana jakoś musieliśmy przełknąć, bo innej tak ładnej i krótkiej miski nie znalazłam. Już nie chciałem dawać linków do sklepów, ale pisałem o tej UP320 115.610.00.1. Tu masz filmik Wklej w google UP320 115.610.00.1 i znajdziesz sklepy. Niestety kostkarka nie jest kompatybilna z Geberit 8 cm. Kersana jest super. Pytanie, ona jest bezkołnierzowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 16.12.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Emigrus, nawet nie wiedziałam, że są takie specjalne kostkarki Kersana nie jest bezkołnierzowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 16.12.2017 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Czyli miski premium nie interesuje bezkołnierzowość. Ktoś wpadał na nowy pomysł, żeby trochę drożej sprzedawać zwykłe/tanie miski poprzez bajer bezkołnierzowości. Hmm, ale wymyśliłem głupią teorię . Nie no, jak już ktoś decyduje się na kibelek podwieszany to aż grzech nie skorzystać z "kostkarki". Mnie te wieszadła w misce denerwują. Tutaj wszystko dyskretnie schowane. U Ciebie to już za późno, ale kto za chwil kilka będzie montował podwieszany kibelek to warto o tym pomyśleć. Koszt nie tak duży. Właściciele Geberitów UP320 12 cm w każdej chwili mogą wstawić kostkarkę. Edytowane 16 Grudnia 2017 przez emigrus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 16.12.2017 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Przy okazji, może ktoś będzie wiedział odnośnie kostkarki UP320 115.610.00.1. Nie rozumiem jednego określenia produktu: - nie nadaje się do montażu przy głębokości ścianki przedniej powyżej 9,5 cm O co tu chodzi? Co to jest ścianka przednia? Chodzi o zabudowę stelażu z przodu, żeby razem karton-gips i płytki nie przekroczyły grubości 9,5 cm?dokładnie tak, chodzi o tą zabudowę z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emigrus 16.12.2017 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 O widzisz, dzięki @Slawko123. Raczej nie realne żebym przekroczył 9,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaras 17.12.2017 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Ja mam u siebie tą WC Rimless i jestem zadowolona, polecam (nic nie chlapie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts