Jinikao 15.12.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Witam. Wczoraj zamontowano mi okna Sonarol PasiveTherm. Ciepłe parapety plus "ciepły montaż" na taśmy Soudala. Wykonawca zaproponował mi że na razie nie będzie kleił tych taśm do ościeżnicy, ponieważ temp są dość niskie i lepiej jak je sobie zakleje dopiero na wiosne jak bedzie cieplej. Jesli będe chciał to mi je teraz przykleją, jednak nie wiem czy nie lepiej zrobić tak jak mi zaproponowali, Jakieś sugestie? Zaznaczam że jakkolwiek bym nie zrobił to zakryje ramy okienne wraz z tymi taśmami styropianem, który został mi z różnych prac, przed klejeniem ostatecznego styro, po prostu go zerwie. Pozdrawiam Edit, Taśmy są oczywiście do ramy przyklejone już, a okna zapiankowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.12.2017 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Tak na moje oko to niezła wymówka (da się obronić ta temperatura), ale też największą część pracy przerzucają na Ciebie. A jakie masz taśmy ? Chociaż z klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 15.12.2017 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Tak na moje oko to niezła wymówka (da się obronić ta temperatura), ale też największą część pracy przerzucają na Ciebie. A jakie masz taśmy ? Chociaż z klejem? Tasmy z klejem. ale jeszcze jakis specjalny klej dokupili aby lepiej chwyciło, czyli co? powiedzieć im żeby oni to teraz zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Jeszce w temacie, czy montaż jest prawidłowy? 1.wypełnienie pianką, na zdjęciu uchwyt transportowy plus kotew do muru Czy te okna są z wadą? 1.Rogi okien od środka domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 2. Dziwne zwężenia gumy wokół szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.12.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 To niebieskie w piance to kliny?To jakiś lokalny, tani i tendetny, producent? Nędznie to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 To niebieskie w piance to kliny? To jakiś lokalny, tani i tendetny, producent? Nędznie to wszystko wygląda. Tani to nie był... 30 tys za wszystkie okna z montażem, Veka Alphaline kosztowała by mnie 24 tyś, ale wybrałem inne, które są na zdjęciach. A to niebieskie, to sam nie wiem co to jest. muszę się temu przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.12.2017 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Veka Alphaline kosztowała by mnie 24 tyś Od jakiego producenta? Bo tu podajesz tylko producenta i model profili - nie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 No producent Veka, okna alphaline, miałem wycene na 24 tys, ale wybrałem jednak Sonarol PasiveTherm, bo mi sie bardziej podobały i lepsze parametry miały. I dalej nie wie, czy mogę reklamowac montaż i same okna....Czy jest możliwość sprawdzić, czy gaz między szybami sie nie ulotnił? bo nie podobają mi sie te przerwy w narożnikach szyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.12.2017 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Przerwy o których mówisz to niezbyt dokladnie przyjęte listwy przyszybowe Gaz Ci nie uciekł ale przez te szpary będzie nieszczelnieCalosc.... wybacz ale nie warte tek swojej estetyki i lepszych ponoc parametrów Już same listwy przyszybowe dyskredytuja jakość calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.12.2017 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 No niezbyt dobrze docięte listwy. Przy pierwszym wietrze będzie tam czuć podmuch. Uszczelka zagięta - nie powinni robić problemu z poprawką. Uszy transportowe - zostawiam przy HS, ale z okien zwyczajnie odkręcam. Pozyskanym wkrętem można przymocować kotwę W takich przypadku wygląda to na niezapianowane i to niebieskie to pewnie widoczna folia zewnętrzna. Czyli zrobione niedbale i myślę że jak to zobaczy ekipa to będzie im głupio. W tej sytuacji możesz obejrzeć całość, zaznaczyć takie dziury i do poprawki, bo jeśli zakleją folię to już nie będzie widać co i jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Dziekuje za fachowe opinie@finlandia, A powiedz mi czy kleić te taśmy? jak sobie poradzić z nimi teraz w temp ok 0 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.12.2017 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Zagruntowac mur najlepiej primerem i kleićWażne by nie nie był nasączony wodaTemperatury do zera nie są przy primerze przeszkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Zagruntowac mur najlepiej primerem i kleić Ważne by nie nie był nasączony woda Temperatury do zera nie są przy primerze przeszkoda Dzięki za radę, mury mam całe zagruntowane, więc nie ma problemu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 16.12.2017 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Przy takich foliach z klejem butylowym jednak przeciągnąłbym mur najpierw klejem do styropianu. Jak dla mnie otwory nie są przygotowane do takiego montażu i okna są kiepsko zapiankowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 16.12.2017 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 2. Dziwne zwężenia gumy wokół szyby [ATTACH=CONFIG]403273[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403274[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]403275[/ATTACH] To da się poprawić tylko trzeba szybe wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.12.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Primer jest dedykowany do takiego połączeniaNajlepszy na taka pogode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 16.12.2017 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Przy takich foliach z klejem butylowym jednak przeciągnąłbym mur najpierw klejem do styropianu. Jak dla mnie otwory nie są przygotowane do takiego montażu i okna są kiepsko zapiankowane. Akurat otwory były przygotowane idealnie, zaprawą przeciągnięte i idealnie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.12.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 W takich temperaturach gdy mamy folie z paskiem butylowym nie będzie on trzymał się dobrze podloza. On zaczyn się sprawdzać tak naprawdę przy ponad 15 i wiecej na plusie.Podłoże musi wspierać butyl w przyleganiu do podłożaPoniżej 15 stopni bez Primera zaczynają się później kłopoty z oddzielanien się folii od ściany Niby piszą że +5 To dolna granica dla butylu ale nie do końca to prawda potwierdzona praktykaPrimer z racji swej kleistosci nadaje się idealnie.Niektórzy wrecz stosują go przy każdej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 16.12.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Primer jest dedykowany do takiego połączenia Najlepszy na taka pogode Primer tak, oczywiście tez ale pod primer itak bym przeciągnął klejem do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts