Azmath 15.12.2017 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Witajcie Jest sobie furtka, która się posypała, dokładnie cienka obejma słupka przerdzewiała i zawias odpadł. W przyszłym roku planowana jest wymiana całego ogrodzenia, więc nie chcę teraz inwestować nie wiadomo ile w naprawę. Zależy mi, żeby prowizorycznie furtka otwierała się. Problem taki, że słupek od strony zawiasów jest w złym stanie (nie wiem czy widać to na zdjęciu), tak jak całe ogrodzenie (dom kupiony w lipcu tego roku). Najlepsze byłyby zawiasy takie jak są teraz, ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Macie jakiś pomysł, żeby nie był zbyt kosztowny ? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 15.12.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Hasło w google: obejma metalowa regulowana i wejdź w wyszukane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.12.2017 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Do drugiej części zawiasu który odpadł przyspawać pręt 10-12 taki sam otwór wywiercić w słupku betonowym.Kupić za 20 zł kotwę chemiczną i wcisnąć w otwory , następnie włożyć pręty z przyspawanymi zawiasami...odczekać od 30min do 1 godziny.(wszystko zależy od temperatury dlatego tak drastycznie zwiększyłem czas) Zawiesić furtkę i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 15.12.2017 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Dzięki, fajne pomysły. Niestety nie mam spawarki ani nie umiem spawac, poza tym nie chce wiercic w słupku bo mógłby się zupełnie rozleciec.Spróbuję z obejmą, dobrze to wygląda a wcześniej pod taką nazwa nie szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 16.12.2017 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 dom kupiony a nie ma kto wywiercić i smarknąć elektrodą . Ten świat jest dziwny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 16.12.2017 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 Nic nie wierć w tym słupku bo się rozpadnie. Przewopodobnie i tak jest zbrojony w środku więc naprawa musi bazować na obejmie.Zakup sobie w Castoramie lub Leroy Merlin zaczep pasujący do Twojego zawiasu:https://www.leroymerlin.pl/konstrukcje-drewniane-i-metalowe/okucia-i-mocowania/zawiasy-budowlane/zaczep-16mm-przykrecany,p142365,l462.htmlNastępnie przykręć go do istniejącej obejmy lub zamontuj jeszcze jedną tak aby zaczep trzymał się górą i dołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Azmath 22.12.2017 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 dom kupiony a nie ma kto wywiercić i smarknąć elektrodą . Ten świat jest dziwny. czyli wg Twojej logiki, kupując dom obowiązkowo trzeba mieć spawarkę i umieć się z nią obchodzić ? dźwig też masz na placu ? dzięki wszystkim za porady, jest plan działania ale z powodu świąt na razie nie ma czasu, po nowym roku wezmę się za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 22.12.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 jemu chodzi o to, że oszczędny posiadacz nieruchomości musi wykazywać swojego rodzaju umiejętności domowego survivalu (się załatwi, się przyda, się smarknie spawarką itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts