rrr83 16.12.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Witam, mam pomieszczenie ale zupełnie nie wiem jak ustawić meble, sytuacja wygląda nastepująco: pomieszczenie ma służyć do oglądania TV 55" i jedzenia (mały rozkładany stół głównie na 3 osoby z możliwością rozstawienia na 5,6) oraz tymczasowo do spania bliżej sofy jest drzwi balkonowe, proszę o pomoc jak to wszystko pomieścić aby było funkcjonalne szukałem też mebli i te mi się podobają https://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=298,koen-2 + do tego mała szafa przesuwna ale nie wiem gdzie zmiescić stół z krzesłami, proszę o pomoc Edytowane 16 Grudnia 2017 przez rrr83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.12.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2017 (edytowane) tak duża przekątną TV trzeba oglądać z odpowiedniej odległości. Tak naprawdę to rozmiar telewizora blokuje ci sensowne rozplanowanie wnętrza. Edytowane 16 Grudnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastian19 17.12.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Tak jak kolega wyżej pisał niestety nie masz duzego pola manewru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 17.12.2017 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrr83 17.12.2017 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) dziękuje za propozycję: pierwsza wersja jest fajna ale nie ma szafy, natomiast w drugiej propozycji nie przekonuje mnie kanapa na środku salonu, ponieważ jak wspomniałem będę tam na jakiś czas spac (będzie rozkładana) Jeśli wielkość tv ogranicza to nie mam jeszcze kupionego 55" ale rozważam zakup dużego telewizora co powiecie o mojej propozycji ?? Edytowane 17 Grudnia 2017 przez rrr83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 18.12.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Na mojej pierwszej propozycji kanapa jest rozkładana "w przód" a to że stoi na środku chyba nie przeszkadza w spaniu na niej. Według wytycznych znalezionych w internecie żeby docenić jakość Full HD z odległości 5m przekątna ekranu powinna wynosić powyżej 120". Full HD 55" - 231cm Ultra HD 55" - 116cm-231cm Przykładowe strony: https://hdtvpolska.com/kalkulator-odleglosci/ http://najlepszetelewizory.com/odleglosc-telewizora-4k-sprawdz/ Twój układ taki sobie - pusty środek, daleko od tv. Wysoka szafka obok tv wchodzi chyba w okno (tam jest zdaje się 25cm ściany). No i wizualnie wypada słabo bo masz obstawioną meblami dłuższą ścianę a od wejścia widok na bok szafy (co podkreśla jej zwalistość). Trzeba zostawić co najmniej 60cm przed szafą żeby tam w ogóle dało się stanąć więc krótsza sofa i przysunięta maksymalnie do ściany z oknem. Możesz ewentualnie sprawdzić jakby to wyglądało z szafą obrócona o 90o (plecami do ściany z sofą), stół trochę dalej od wejścia (bez tej komody obok) a naprzeciwko sofy fotel obracany w razie potrzeby w stronę tv. 2) Podobnie do wersji 1 (wydzielone strefy: przechowywanie/tv, wypoczynkowa i stołowa) ale tym razem sofa na wprost okna i dodatkowo fotel i puf/podnóżek. Sofa chyba lepsza byłaby rozkładana w przód - węższa więc więcej byłoby miejsca przy wejściu i przy szafie - lub typu wersalka ale bez podłokietników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrr83 21.12.2017 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Na mojej pierwszej propozycji kanapa jest rozkładana "w przód" a to że stoi na środku chyba nie przeszkadza w spaniu na niej. Według wytycznych znalezionych w internecie żeby docenić jakość Full HD z odległości 5m przekątna ekranu powinna wynosić powyżej 120". Full HD 55" - 231cm Ultra HD 55" - 116cm-231cm Przykładowe strony: https://hdtvpolska.com/kalkulator-odleglosci/ http://najlepszetelewizory.com/odleglosc-telewizora-4k-sprawdz/ Twój układ taki sobie - pusty środek, daleko od tv. Wysoka szafka obok tv wchodzi chyba w okno (tam jest zdaje się 25cm ściany). No i wizualnie wypada słabo bo masz obstawioną meblami dłuższą ścianę a od wejścia widok na bok szafy (co podkreśla jej zwalistość). Trzeba zostawić co najmniej 60cm przed szafą żeby tam w ogóle dało się stanąć więc krótsza sofa i przysunięta maksymalnie do ściany z oknem. Możesz ewentualnie sprawdzić jakby to wyglądało z szafą obrócona o 90o (plecami do ściany z sofą), stół trochę dalej od wejścia (bez tej komody obok) a naprzeciwko sofy fotel obracany w razie potrzeby w stronę tv. 2) Podobnie do wersji 1 (wydzielone strefy: przechowywanie/tv, wypoczynkowa i stołowa) ale tym razem sofa na wprost okna i dodatkowo fotel i puf/podnóżek. Sofa chyba lepsza byłaby rozkładana w przód - węższa więc więcej byłoby miejsca przy wejściu i przy szafie - lub typu wersalka ale bez podłokietników. [ATTACH=CONFIG]403417[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]403418[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]403419[/ATTACH] Dziękuje za pomoc, ta ostatnia wersja jest dla mnie najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts