CharlesX 17.12.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witam. Poszukuję piekarnika do zabudowy. Niedrogiego, bez zbędnych bajerów, ale, żeby miał minimum 60l. Zastanawiam się nad marką bo mam kilka modeli wybranych. Amica, electrolux, beko, jeden bosh i jest to najtańszy piekarnik bosha. Obawiam się, że taki tani boshowy to może być słaby produkowany w chinach, a nie "niemiecka jakość". Najbardziej skłonny jestem do electroluxa, bo czytając opinie o firmie to najlepiej wypada. Kupiłem amicę, ale anulowałem zamówienie bo poczytałem opinie, że to panel odpadnie, jakaś elektronika padnie itp. Beko, bo tureckie, taka sobie jakość. Electrolux wydaje się być okej, sam mam pralkę, lodówkę, stary piekarnik i indukcję od nich i nie było problemów. Whirpool'a nie chcę bo miałem od nich sprzęt i kilkukrotnie na gwarancji był. Jakiej marki najlepiej kupic piekarnik? Ktoś poleci coś? Jak by ktoś się pytal nad jakimi modelami myślę: Beko BIM22300X Amica EB6521 Fusion Electrolux EEB4231POX Bosch HBN231E2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 17.12.2017 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Dzisiaj prawie wszystko składają małe rączki lecz niektóre firmy nadzorują proces produkcji. Starszy sprzęt bez względu na markę był lepiej robiony, nie oszczędzano wówczas na materiałach dlatego też jego użytkowanie było bezproblemowe przez długie lata. Dodatkowo sprzęty nie były nafaszerowane tak elektroniką jak dzisiejsze. Ja dam jedynie taka radę, trzeba wybierać taki sprzęt, który ma jak najmniej tej elektroniki, bo to ona sprawia najwięcej kłopotów. Naprawa płyty sterownika czasem jest niemożliwa ( np. wprogramowanie nowego wsadu itd) a kupno nowej w cenie równoważnej z ceną nowego piekarnika jest nieopłacalne. Tyle z mojej strony a wyboru cóż najlepiej dokonać samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CharlesX 17.12.2017 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Dzisiaj prawie wszystko składają małe rączki lecz niektóre firmy nadzorują proces produkcji. Starszy sprzęt bez względu na markę był lepiej robiony, nie oszczędzano wówczas na materiałach dlatego też jego użytkowanie było bezproblemowe przez długie lata. Dodatkowo sprzęty nie były nafaszerowane tak elektroniką jak dzisiejsze. Ja dam jedynie taka radę, trzeba wybierać taki sprzęt, który ma jak najmniej tej elektroniki, bo to ona sprawia najwięcej kłopotów. Naprawa płyty sterownika czasem jest niemożliwa ( np. wprogramowanie nowego wsadu itd) a kupno nowej w cenie równoważnej z ceną nowego piekarnika jest nieopłacalne. Tyle z mojej strony a wyboru cóż najlepiej dokonać samemu. Na peikarnikach electroluxa zauważyłem na naklejce, że wyprodukowono we Włoszech więc może nie ma takiej lipy. Ten model electroluxa ma sporo pozytywnych opinii i chyba go kupię. Nie ma sporo bajerów co może i lepiej bo mniej elektroniki, a i tak piec będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 18.12.2017 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Ciekawostka do poczytania co robią też i we Włoszechhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3349707.htmlOczywiście mógł to być incydentalny przypadek ale sprzęt za tysiące złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mondziak 24.12.2017 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2017 Polecacie któryś z tych? Cena dość fajna, ale zastanawiam się czy warto dopłacić parę złotych za jakieś bajery? Będę w nim piekła a nie robiła eksperymenty na miano Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek18l 02.02.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) Jak chcesz przeznaczyć dużą cenę na piekarnik bo lepiej trosze dołożyć niż potem mieć problemy z piekarnikiem... Polecam Na starym mieszkaniu mam właśnie ten piekarnik i na pewno w nowym nie długo mieszkaniu posłuży mi jeszcze z 10 15 lat Edytowane 2 Lutego 2018 przez Tomaszs131 Link reklamowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol112 13.11.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 A może poczytać rankingi w necie? Lepszego źródła wiedzy i informacji raczej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 13.11.2018 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 A może poczytać rankingi w necie? Lepszego źródła wiedzy i informacji raczej nie ma. Niestety, teraz marketing tak zasypuje wszelkie rankingi i opinie o produktach, że nie da się odsiać ziaren od plew. W tym czarny marketing - więc nie wystarczy odrzucić opinii pozytywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts