damarel_d 17.12.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Witam Zamierzam kupić przedstawione na planie mieszkanie, ale chciałabym trochę otworzyć kuchnię na salon. Nie wiem czy likwidować wszystkie ścianki, czy pozostawić jakieś fragmenty. Jak to wszystko potem poustawiać. W salonie chciałabym mieć niewielki stół z 4 krzesłami, jakąś kanapę, fotel i coś pod telewizor. Czy moglibyście mi doradzić czy to dobry pomysł? Przepraszam, ale na razie mam tylko taki plan. Czy to wystarczy? Mogę jedynie poprawić go jeszcze odręcznie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2017 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 (edytowane) Jesli nie przeszkadza ci kuchnia całkowicie otwarta to np. tak: Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel_d 17.12.2017 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Dziękuję za szybką odpowiedź.W Twojej propozycji szafki kuchenne zachodzą ba okno. Nie potrzebuję powiększać sypialni, łózko będzie mniejsze. Może szafę z burkiem do pracy zabudowałabym na prostej ścianie, a łóżko odwrotnie jak teraz, może nawet wzdłuż ściany?Jeśli chodzi o kuchnię to myślałam o tym aby np. zostawić wejście tam gdzie było i pozostawić kawałek ściany/wnęki tam gdzie zaznaczyłaś lodówkę z miejscem na lodówkę i słupek z piekarnikiem. Wtedy od strony salonu mam kawałek ściany np. na telewizor.Druga koncepcja, to zabudowa kuchni w literę C, również pod oknem, z krótkim barkiem zasłaniającym szafkę przy oknie balkonowym . Ale wtedy nie wiem jak ustawić meble w salonie . Co sądzisz o moich pomysłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2017 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2017 Z tego co widzę na planie oryginalnym pod oknem jest szafka (zlew?), wiec zakładam, że zrobienie szafek pod oknem nie jest problemem. Sypialnia - w najwęższym miejscu jest 2,4 m. Sam materac do łózka ma 2 m długości, a zagłówek? Swoje pomyły rysuj a nie opisuj - będzie łatwiej zrozumieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel_d 03.01.2018 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ponawiam prośbę. Wymyśliłam takie niewielkie otwarcie kuchni na salon. Zyskałam dodatkową szafę w przedpokoju a na lodówkę miejsce obok komina W salonie pozostawiłam ściankę na telewizor.. Czy to ma sens? Jak poustawiać sprzęty w kuchni i meble w salonie. Proszę o propozycje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 03.01.2018 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Przepraszam że sie wtrące, ale czy mieszkałaś kiedys w mieszkaniu/domu z otwarta kuchnią? Mieszkam od niedawna we własnym domu za jeden z największych błedów uważam w nim otwarta kuchnie. Wszystkie sprzęty kuchenne generuja hałas który bardzo przeszkadza osobom w salonie. Mimo że kupując lodówkę i zmywarkę wybieraliśmy takie z najniższym generowanym halasem to niewiele to daje. Jakbym miał zmienić jedna rzecz wmoim domu to zamknął bym kuchnie- niestety jest to niewyknalne bo mamy okno na granicy kuchnia/salon. Głupie ugotowanie wody w czjaniku to praktycznie zagluszenie tv, nawet smażenie na patelni powoduje że musisz robić głosniej tv albo podnosić głos. Także przemysł czy tego chcesz, tymbardziej że salon w mieszkaniu jest jeszcze mniejszy niż w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel_d 03.01.2018 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Owszem, mieszkam teraz w takiej kuchni i nadal nie chcę mieć oddzielnej.Weszłam do tego mieszkania w obecnym kształcie i na pewno chcę mieć więcej przestrzeni i widoku od strony wejścia.Kuchnia przez ściankę telewizyjną i ściankę - barek przy oknie będzie nieco przysłonięta a jednocześnie światło z okna kuchennego będzie dochodzić do salonu.W mieszkaniu będzie mieszkać jedna osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.01.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ja bym drugi raz nie popełnił tego błędu , na początku było fajnie super ale po pewnym czasie zauważyłem że w komputer popatrzeć czy obejrzeć tv przy gotującej i wyjątkowo gadatliwej żonie :lol2::lol2: to mordęga a mam salon tylko 40m2 może jak by miał ze 80m2 to bym jej tak znaczy się żony nie słyszał :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damarel_d 03.01.2018 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 No rozumiem Was , ale ja będę mieszkać sama.Czy ma ktoś pomysł jak ustawić szafki ze sprzętem w kuchni? Pod oknem nie będzie kaloryfera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.01.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts