maciuspala 18.12.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 WitamZ uwagi iż wychodzi na to że sam będę zmuszony zrobić wentylację mechaniczną chciałem zapytać kolegów czy ktoś z was korzyslał z płatnego projektu WM wykonanego przez firmę Termokontrol. Wraz z projektem można kupić u nich wszystko do montażu.Z całym szacunkiem do kolegów instalatorów ale uważam i to nie tylko ja że 6 tyś zł za położenie instalacji( sama robocizna) to strasznie dużo. Z kolegą elektrykiem który już raz kładł WM postanowiliśmy iż zrobimy to sami. Wielu z Was zrobiło to samo i nie słyszałem żeby kogoś to przerosło, otwory w stropach mam porobione wystarczy poskładać to jak klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 18.12.2017 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2017 Witam Z uwagi iż wychodzi na to że sam będę zmuszony zrobić wentylację mechaniczną chciałem zapytać kolegów czy ktoś z was korzyslał z płatnego projektu WM wykonanego przez firmę Termokontrol. Wraz z projektem można kupić u nich wszystko do montażu. Z całym szacunkiem do kolegów instalatorów ale uważam i to nie tylko ja że 6 tyś zł za położenie instalacji( sama robocizna) to strasznie dużo. Z kolegą elektrykiem który już raz kładł WM postanowiliśmy iż zrobimy to sami. Wielu z Was zrobiło to samo i nie słyszałem żeby kogoś to przerosło, otwory w stropach mam porobione wystarczy poskładać to jak klocki. Kiedyś oszczednygrześ pisał że te projekty nie są pozbawione wad.Napisz do niego na PRIV to może coś doradzi. Ja kupuję bez projektu same skrzynki. Otwory w stropie już są to można poimprowizować Byle z głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 20.12.2017 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Otwory do WM robiłem wg ustaleń z jednym z naszych kolegów forumowiczów, dziś był miejscowy gość od WM i stwierdził że dużo jest do przerobienia, przejscie od reku na pietro jest stanowczo za małe, w wiatrołapie nie wolno dawać wywiewu,na korytarzu na pietrze brakuje otworu, nie zgadzam się z jego ustaleniami a co gorsza nie zgadzam się z ceną.Więc bedzie 5 wykonawców i każdy bedzie chciał zrobić to inaczej.I bądź tu mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 20.12.2017 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 w wiatrołapie nie wolno dawać wywiewu,. uzasadnił to jakoś? :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 20.12.2017 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Tak, że zaburza pracę instalacji bo zaciąga zimne powietrze przy otwieraniu drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.12.2017 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2017 Tak, że zaburza pracę instalacji bo zaciąga zimne powietrze przy otwieraniu drzwi. I te 5 minut na dobę, gdy drzwi są otwarte robi problem? A zostawione buty wdepnięte w łajno, wilgoć z przemoczonych deszczem ubrań, czy inne niefajne zapachy wpychane do domu, gdy zrobimy tam nawiew, to nie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.12.2017 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Ale gość stwierdził że tam się nic nie daje....No cóż ja tam chciałbym mieć wywiew, na piętrze w korytarzu uważam że nawiew/wywiew jest zbędny...tylko co mam powiedzieć że ja amator jestem mądrzejszy od instalatora...to się obrazi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts