Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lepik na zimno do uszczelnienia kontrłat

kuba91

Recommended Posts

A co ty tam chcesz uszczelniać.... te otwory po gwoździach lub wkrętach..

Co masz na tym deskowaniu papę?

Jakie planujesz pokrycie dachu ?

Kontrłat się nie uszczelnia tylko ewentualnie zabezpiecza przed wilgocią która gromadzi się pomiędzy papą a nią.

Wykonuje się to tylko jeśli połać dachu ma kąt mniejszy niż 30 stopni.

Jeśli chcesz się bawić to pomaluj pędzlem powierzchnię kontrłaty i przyłóż do papy.

Niestety i tak nie gwarantuje to braku przecieków.

Dlatego uszczelnienia wykonuje się później tylko w miejscach przecieków.

Edytowane przez Mareks77

Na deskowaniu będe miał papę, część jest już zrobiona , ale przez pogodę nie ma jak skończyć.

A na to dachówka ceramicza , mam już kupioną i czeka aż zostanie zrobione deskowanie.

w niektórych miejscach, gdzie jest kręcona kontrłata jest mała szczelina, i chce posmarować w tych miejscach lepikiem.

Na deskowaniu będe miał papę, część jest już zrobiona , ale przez pogodę nie ma jak skończyć.

A na to dachówka ceramicza , mam już kupioną i czeka aż zostanie zrobione deskowanie.

w niektórych miejscach, gdzie jest kręcona kontrłata jest mała szczelina, i chce posmarować w tych miejscach lepikiem.

Bardzo dobry pomysł ,ja tak robiłem i dach szczelny jak statek, jeżeli lepik za gęsty można minimalnie rozpuścić benzyną , nakładać pędzlem od góry do dołu po obu stronach inaczej nie ma sensu.