kuba91 21.12.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Witam , czy mozę być ten lepik do uszczelnienia kontrłat? mam pełne deskowanie i pape. Czym najlepiej to nakładać ? pędzlem zrobić spoinę, po obu stronach kontrłaty czy moze jakąś szpachelka?, http://www.adw.com.pl/izoplast-b-modyfikowany-p46.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 21.12.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 (edytowane) A co ty tam chcesz uszczelniać.... te otwory po gwoździach lub wkrętach.. Co masz na tym deskowaniu papę?Jakie planujesz pokrycie dachu ? Kontrłat się nie uszczelnia tylko ewentualnie zabezpiecza przed wilgocią która gromadzi się pomiędzy papą a nią.Wykonuje się to tylko jeśli połać dachu ma kąt mniejszy niż 30 stopni.Jeśli chcesz się bawić to pomaluj pędzlem powierzchnię kontrłaty i przyłóż do papy.Niestety i tak nie gwarantuje to braku przecieków.Dlatego uszczelnienia wykonuje się później tylko w miejscach przecieków. Edytowane 21 Grudnia 2017 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba91 22.12.2017 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Na deskowaniu będe miał papę, część jest już zrobiona , ale przez pogodę nie ma jak skończyć. A na to dachówka ceramicza , mam już kupioną i czeka aż zostanie zrobione deskowanie.w niektórych miejscach, gdzie jest kręcona kontrłata jest mała szczelina, i chce posmarować w tych miejscach lepikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 22.12.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Na deskowaniu będe miał papę, część jest już zrobiona , ale przez pogodę nie ma jak skończyć. A na to dachówka ceramicza , mam już kupioną i czeka aż zostanie zrobione deskowanie. w niektórych miejscach, gdzie jest kręcona kontrłata jest mała szczelina, i chce posmarować w tych miejscach lepikiem. Bardzo dobry pomysł ,ja tak robiłem i dach szczelny jak statek, jeżeli lepik za gęsty można minimalnie rozpuścić benzyną , nakładać pędzlem od góry do dołu po obu stronach inaczej nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 22.12.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 W tą pogodę z lepikiem nic nie zdziałasz. Za mokro jest i nie chwyci szkoda czasu roboty i pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts