smoku88 23.12.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Witam mam pytanie będę się budował jako siedlisko projekt domu już kupiłem i dodatkowo zakupiłem projekt garażu o powierzchni 76m2,tylko wyczytałem dziś w internecie,że od garażu płaci się duży podatek i mam pytanie czy jak buduje jak zabudowa zagrodowa to czy ten garaż będzie się liczył jako budynek gospodarczy czy nie nie bo podobno od budynku są niższe opłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.12.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Jak nie jest budynkiem mieszkalnym, to płacisz z 10x wyższą stawkę za m2. Chyba, że są związane z działalnością rolniczą lub leśną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoku88 23.12.2017 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Ten garaż będzie na maszyny rolnicze i traktor. tylko nazwa projektu to garaz dwustanowiskowy i przez to się pytam czy będzie to traktowane jako budynek gospodarczy czy nie. Jak to wygląda po wybudowaniu w gminie się zgłasza jakie budynki się posiada czy jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.12.2017 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Ten garaż będzie na maszyny rolnicze i traktor. tylko nazwa projektu to garaz dwustanowiskowy i przez to się pytam czy będzie to traktowane jako budynek gospodarczy czy nie. Jak to wygląda po wybudowaniu w gminie się zgłasza jakie budynki się posiada czy jak to jest? Masz gospodarstwo rolne? Jesteś rolnikiem? Po wybudowaniu zapraszasz geodetę na inwentaryzację powykonawczą - i na podstawie jego papierów gmina zmienia dane. Musisz też potem IN=1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smoku88 23.12.2017 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Dziękuje za odpowiedz.Tak mam gospodarstwo i jestem rolnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts