Mondziak 23.12.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2017 Hej, urządzam swoje pierwsze mieszkanko i niestety bez wsparcia mężczyzny Więc szukam porad w necie, jaki sprzęt do kuchni wybrać? Raczej w zabudowie wszystko. Chodzi mi o indukcję piekarnik lodówkę zmywarkę Najgorzej płyta i piekarnik, nie ogarniam na co zwracać uwagę, jakieś firmy się wystrzegać... Chcę w miarę tanio bo nie mam mega funduszy jeszcze. Przeglądałam wątki, ale większość jest starych a wiadomo w tej kwestii szybko się zmienia.... Na co zwrócić uwagę? Co jest must have? Zbędne bajery nakręcające spiralę marketingu mnie nie interesują, ale nie chciałabym się nadziać na coś co np grzeje garnek 20min...Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2017 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 płyta - polecam proste modele indukcyjne elektroluxa - najmniej skarg na nie. piekarnik - będziesz piec na parze, piec całego indyka (zwróć uwagę na pojemność) , piec dwie potrawy naraz? Czy z funkcją mikrofali?Jak chcesz go czyścić? Pyroliza podraża koszt sprzętu. Zmywarka - z szufladą na sztućce i jak najkrótszym czasem myciaLodówka - chcesz no frost? Ma mieć dużą zamrażalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 27.12.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 Jeśli masz kuchnię otwartą na salon, to zmywarka i lodówka powinna być cicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 01.01.2018 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Ja zakupiłem cały sprzęt elektroluxa do zabudowy i dostałem 600zł zwrotu jednak promocja się skończyła.Indukcja z funkcją pola Booster, w mig zagotuje wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.01.2018 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2018 Mondziak, jeśli chcesz kupić tanio to zamawiaj w sklepach internetowych. Najlepiej idź do dużego marketu agd i obejrzyj co podoba ci się, a kup internetowo. Przy małym budźecie każdy tani produkt nie jest demonem wytrzymałości, a tandetnym chłamem który w podobnym czasie rozpadnie się.Dlatego kup to co podoba ci się i sprawi ci radość patrząc na ten sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 03.01.2018 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Ja miałem wcześniej electroluxa i byłem zadowolony dlatego kupiłem do nowego domu ten sprzęt. W sklepach stacjonarnych jest drożej ja kupiłem na ole...... można poszukać też na alledrogo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doprze 12.01.2018 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 jeśli kuchnię będziesz robić u stolarza, to jego zapytaj o ofertę agd.Niektórzy stolarze współpracują z hurtowniami AGD (mój stolarz współpracuje z firmą Studia Sieci GT), która dostarcza im sprzęt. Ceny są porównywalne z cenami internetowymi, ale wartością dodaną przy tym zakupie jest 5 letnia gwarancja na sprzęt. Ja w ten sposób zamówiłem piekarnik, indukcję, lodówkę, zmywarkę z samsunga (w promocji za najtańszą rzecz zapłaciłem 50%, dzięki temu ogólny koszt zakupu był niższy niż w najtańszym sklepie internetowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 12.01.2018 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Wszystko zależy pewnie od tego jaki stolarz rabat wytarguje Przypuszczam, że przy dużym zakupie indywidualnym z jednej firmy - gwarancja na 5 lat nie będzie żadnym problemem. Zresztą chyba teraz w electroluxie jest tak teraz przy zakupie min. 3 sprzętów. Ceny u stolarzy różne, bardzo rzadko tańsze niż te najtańsze w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 12.01.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Pytanie, czy jak stolarz zamawia przez siebie, to czy wtedy nie będzie vat 8% zamiast 23%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 13.01.2018 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2018 Gdyby tak było to w wycenie sprzęt byłby w większości przypadków tańszy, a taki nie jest. Chyba, że przez pośrednika narzucona jest znaczna marża lub stolarz standardowo sobie te 15% bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 14.01.2018 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Remontując kilka lat temu kuchnie nie zwracałem uwagi jakiej firmy jest AGD, więc lodówkę miałem Indesit(zepsula się miesiąc po gwarancji),piekarnik Electrolux, płytę gazową Whirpool, pralkę już kupiłem świadomie i wybrałem Elektroluxa.Po awarii Indesita lodówka zastała kupiona po dokladnym wywiadzie po znajomych handlujacych agd i wybór był łatwy słoweńskie Gorenje.Teraz prawdopodobnie cały sprzęt bedzie Electroluxa i mam.nadzieje że znów bedzie promocja zwotu gotówki za zakup 4 urządzeń.W sumie jestem z wszystkiego zadowolony choć plyta gazowa ma zavezpieczenia, zapalarkę i kurki z boku to dopiero po uruchomieniu wyszła wada ktora drażni mnie do dziś.W Amice teściowej zapalarka zapala gaz po 1"trzasnieciu" u mnie trzeba trzymać ok 3-4 sekund bo poprostu zapala za ,7-8 razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr A 14.01.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 Zauważyłem też ten "trend" na Elekctroluxa nie tylko w sieci ale też wśród znajomych. Pytałem o Whirpoola i Siemensa znajomych bo oni na tym osprzęcie oparli kuchnie i też nie do końca są zadowoleni. Więc ja pewnie uderzę w Electroluxa i Samsunga, który wygrał w kategorii lodówki. Do rozpatrzenia pozostała płyta i zmywarka, ale to do wyboru spośród tych dwóch firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 15.01.2018 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Byłem dziś oglądać agd i kurde lodówka mi się spodobała, piekba, szeroka, swietnie oświetlona, rewelacyjnie rozplanowana tania nie była tylko....marki Haier kurde chińszczyzna, niby teraz wszystko jeden wór ale troszkę miałbym obawy wydać 3000 zł na taką lodówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wędrowniczek 16.01.2018 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Ja miałem te same wątpliwości, ale w końcu zdecydowałem się na Haiera (tego z 2 szufladami na dole, panelem oświetlenia LED z tyłu lodówki i o szerokości 70 cm). Kupowałem oczami, ale jestem bardzo zadowolony, nic poważnego się nie działo. Co prawda pierwszego dnia po włączeniu na początku lodówka pracowała trochę głośno, ale po zadzwonieniu na infolinię Haiera dostałem informację, że to podobno normalne zjawisko przy pierwszym uruchomieniu, kiedy kompresor zaczyna pracę. Rzeczywiście po kilku godzinach wszystko już było w porządku i od mniej więcej pół roku nie mam z tym sprzętem najmniejszych problemów. A oko wciąż cieszy i robi wrażenie, kiedy się ją otwiera i oświetla kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 17.01.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 Przyznam że jest bajer.....Tania nie jest ale wygląda rewelacyjnie, choć zastanawiam się nad modelem side by side, jest sporo większa, ma kostkarkę oraz zimną wodę a cena tylko 1000 zł większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haier Poland 17.01.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 @Wędrowniczek - gratulujemy wyboru i cieszymy się, że lodówka spełnia oczekiwania @maciuspala - jeśli miałbyś jakieś pytania dotyczące modelu side by side Haier dostępnego w sklepach Media Expert (czyli HB22FWRSSAA), to służymy pomocą. Co do lodówki trzydrzwiowej, którą zapewne widziałeś (A3FE742CMJ), jeśli poszukiwałbyś urządzenia w innym kolorze, od niedawna dostępna jest również wersja z czarnym, szklanym frontem (A3FE742CGBJ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 17.01.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 (edytowane) Moje uwagi po kilkumiesięcznym używaniu nowej kuchni:- płyta indukcyjna, najlepiej jeśli jest możliwość przetestowania u kogoś bo w sklepie nie są podłączone i nie ma szans sprawdzenia wielu rzeczy. Są płyty stosunkowo głośne. Nas obecnie troche wkurza głośny przekaźnik który pyka prawie co sekunde na niskim grzaniu, no i głośne wentylatorki. Mamy wysoki model electroluxa przeceniony z prawie 1900zł na 1200 (koncowki serii) i wiele bajerów, jednak samo wyskalowanie mocy jest słabe - na niskich stopniach nie grzeje prawie wcale, jako tako gotowac sie da od 7ki w góre (mamy skale do 14). Idealne są indukcje które nie grzeją metodą (włącz/wylącz) lecz modulują mocą i nie slychać przekaźnika. Jednak nie udało nam sie takiej znaleźć w przedziale do 2tyś zł.-zmywarka, tak koniecznie z szufladą na sztucce, najlepiej model przetestowany na rynku. Jeśli macie blat na niestandardowej wysokosci (szafki dolne wyższe niż standard 72cm to musicie kupić któryś z modeli electroluxa która ma specjalny system otwierania frontu, umozliwiający pełne otwarcie drzwiczek nawet w blatach na wysokosci do 93 czy 94cm. My mamy 93cm. Electorlux produkuje takie modele przy wspolpracy z Ikeą gdzie szafki sa wyższe. Dla nas blat na wysokosci 82 czy 84cm jest o wiele za niski (dla osob do 165cm wzrostu).-okap, nie ważne jaki, byle był cichy. Okap używa się okazyjnie, przynajmniej u nas.-piekarnik, na rynku rządzi raczej Samsung, najładniejsze modele i doobrze wyposażone, niestety ceny też nie najniższe. My wzracaliśmy głownie uwagę na pojemność, min 70l i systemy samoczyszczenia. Za 1500zł da sie juz kupić coś fajnego.-jak potrzebujesz kuch. mikrofalową to szykuj sie na min 9000-1000zł. Tansze modele do zabudowy albo są beznadziejnie malutkie albo mają pseudomaskownice które szpecą, posiadają jakies dziwne szczeliny i w ogóle nie pasują do nowoczesnego sprzętu. Nie wiem z czego wynika tka wysoka cena tego sprzętu bo mikrofalę wolnostojąca można kupić porządną za 300zl-lodowka- przemyśl czy potrzebujesz no frost, to ma też wady i nie myśle tylko o cenie zakupu. Jak kupisz lodowke do zabudowy to pomyśl o wentylacji - kratka nie tylko od góry ale także od dołu (w cokole). Inaczej lodówka padnie po kilku miesiacach i nie uznają ci gwarancji. Edytowane 17 Stycznia 2018 przez Aaricia23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych80 17.01.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 to nie jest troche tak że sprzęty mają podobne parametry - szczegolnei w ofercie cenowej? przy indukcyjnych pamietaj o odpowiednich garnkach - a elektryczny piekarnik super bo nie przypala jak gazowy - żona po zmianie sprzętu strasznie się z tego cieszyła co widac było na naszym stole cala reszta to kwestia tego ile masz kasy - nie polecam tylko kupowac wszystkiego od jednej firmy bo bedziesz przekliac jak szewc - jesli wyskoczy kilka reklamacji... oczywiscie nie zyczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 17.01.2018 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2018 @Wędrowniczek - gratulujemy wyboru i cieszymy się, że lodówka spełnia oczekiwania @maciuspala - jeśli miałbyś jakieś pytania dotyczące modelu side by side Haier dostępnego w sklepach Media Expert (czyli HB22FWRSSAA), to służymy pomocą. Co do lodówki trzydrzwiowej, którą zapewne widziałeś (A3FE742CMJ), jeśli poszukiwałbyś urządzenia w innym kolorze, od niedawna dostępna jest również wersja z czarnym, szklanym frontem (A3FE742CGBJ). Widziałem w wersji czarnej, jak ktoś robi czarne agd to wygląda fajnie ale cena znów 500 zł droższa. Skoro mam okazję pytać to skorzystam: 1.czemu firma Haier daje tylko 2 lata gwarancji? Są bardziej rozpoznawalne marki i dają 36 lub 60 miesięcy, kupując mało znaną firmę na polskim rynku jest to argument 2.Czemu te lodówki są tylko w Media Expert?Sklep znany raczej z wysokich marż, na necie idzie kupić w 2 czy 3 sklepach ale cena taka sama,( sugeruje iż na Ceneo można znaleźć "normalne" marki kilkaset złotych taniej niż w takich dziwnych marketach a tu cena identyczna) 3.czy model side by side musi mieć podłączenie wody( nie jest to nigdzie opisane), ile kosztują filtry i czy są ogólnodostępne reasumując nie jestem onanistą sprzętowy, spędziłem jakies 30 minut w sklepie i jedynie lodówka Haier zwróciła moja uwagę bo reszat czyli 99% wygląda jak moja stara lodówka czyli zwykła co ma stać i pracować:-)A ta.....trzeba na żywo zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haier Poland 18.01.2018 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Widziałem w wersji czarnej, jak ktoś robi czarne agd to wygląda fajnie ale cena znów 500 zł droższa. Skoro mam okazję pytać to skorzystam: 1.czemu firma Haier daje tylko 2 lata gwarancji? Są bardziej rozpoznawalne marki i dają 36 lub 60 miesięcy, kupując mało znaną firmę na polskim rynku jest to argument 2.Czemu te lodówki są tylko w Media Expert?Sklep znany raczej z wysokich marż, na necie idzie kupić w 2 czy 3 sklepach ale cena taka sama,( sugeruje iż na Ceneo można znaleźć "normalne" marki kilkaset złotych taniej niż w takich dziwnych marketach a tu cena identyczna) 3.czy model side by side musi mieć podłączenie wody( nie jest to nigdzie opisane), ile kosztują filtry i czy są ogólnodostępne reasumując nie jestem onanistą sprzętowy, spędziłem jakies 30 minut w sklepie i jedynie lodówka Haier zwróciła moja uwagę bo reszat czyli 99% wygląda jak moja stara lodówka czyli zwykła co ma stać i pracować:-)A ta.....trzeba na żywo zobaczyć Bardzo cieszymy się, że nasza lodówka wywołała takie pozytywne odczucia Poniżej odpowiadamy na zapytania: 1. W kwestii gwarancji - każdy producent może dowolnie zadeklarować długość okresu gwarancyjnego - czy będzie to rok, dwa czy trzy lata, itd. W naszym przekonaniu najważniejszą kwestią jest jednak jakość produktu i to, jak sprawdza się w codziennym użytkowaniu. A pod tym względem możemy się pochwalić, że zostaliśmy wyróżnieni przez polskich konsumentów, bowiem Haier znalazł się wśród marek wyróżnionych godłem Laur Klienta 2017 własnie w kategorii: "Jakość - chłodziarko-zamrażarki". 2. Jeśli chodzi o dystrybucję - jest to model, który sieć Media Expert posiada na wyłączność. Nie jesteśmy natomiast uprawnieni do wyrażania opinii na temat marż czy polityki cenowej naszych Klientów. 3. Odnośnie podłączenia wody do lodówki side by side, jest ono wymagane do korzystania z podajnika i kostkarki. Informacje o tym znajdzie Pan w instrukcji obsługi urządzenia dostępnej na naszej stronie internetowej: http://image.haier.com/manual/europe/FridgesFreezers/as/201504/P020150420785214224671.pdf. Co do filtrów również są one dostępne i można zakupić je na stronie: http://www.haierspares.eu/en/Search/KeyW_0060822300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts