Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mała kuchnia, mała wnęka z przyłączami

Sylwia_K123

Recommended Posts

Witam. Może ktoś mógłby mi pomóc, za tydzień muszę kupić sprzęty i meble kuchenne a nadal nie wymyśliłam nic mądrego co zrobić z małą wnęka w mojej kuchni.

Ktoś sprytny zrobił wneke z przyłączem do wody oraz siły (w bloku nie ma gazu, kuchenka elektryczna). Wnęka ma dokładnie 155 cm. Jak zmiescic w niej zlew (może być jedna komora z małym ociekaczem bądź tylko zlew jednokomorowy), zmywarkę (najlepiej 60) oraz 4 palnikowa płytę indukcyjna? Najlepiej gdyby zlew i płyta były odsunięte od ściany dla lepszego funkcjonowania.

Spróbuję wrzucić zdjęcie wnęki ale póki co nie wiem jak to ogarnąć ;).

Z góry dziękuję za wszelkie pomysły i sugestie.

Na podstawie tego opisu ciężko cokolwiek zaproponować, bo nie wiadomo o jaką przestrzeń dokładnie chodzi.

Czy to otwarta/ zamknięta kuchnia, czy można jeszcze coś "dorobić" żeby zyskać kuchni...

Najlepiej wrzuć rzut z wymiarami i zaznaczonymi przyłączami.

Wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net/

Wrzucasz zdjęcie rzutu i dajesz Zapodaj!

Potem kopiujesz ostatni link i wklejasz tutaj.

ae4644026426.jpg

Dziękuję za pomoc ze zdjęciem:), mam nadzieję że wyskoczyło. Kuchnia jest zamknięta, nic nie może być zmienione.

W tej wnece tak jak pisałam, mamy przyłącze wody i siły. Chciałabym zmieścić wszystko co napisałam wyżej bez konieczności przenoszenia tych przyłączy na drugą stronę kuchni

Dodam jeszcze, że to co widać na zdjęciu z kuchni znika :), stąd moje informacje na temat mniejszego zlewu i płyty. Jedynym wyjściem jakie mi przychodzi do głowy, tak aby wszystko zmieścić a jednocześnie odsunąć i zlew i plyte od ścian, to zamontowanie płyty nad zmywarka. Pytanie czy to bezpieczne dla płyty? Ktoś stosował takie rozwiązanie?

A czy to jest cała "kuchnia"?

Bo jeśli w tym miejscu są jedynie przyłącza, a masz jeszcze miejsce na resztę mebli, to może szkoda na siłę się upierać i upychać tutaj wszystko...

Przynajmniej przenieść płytę.

Bo ja nie widzę innej możliwości jak zlew jednokomorowy 50, 45 zmywarka, no i na szafkę z płytą zostaje 55cm...

Szkoda się cisnąć na takiej "powierzchni".

A robić coś i potem się męczyć przez brak funkcjonalności... słabo.

Dlatego warto wrzucić tutaj rzut całej kuchni i można przemyśleć inne rozwiązania.

Jeśli dalej będzie "na nie" to zostaniesz przy swojej wizji.

url=https://naforum.zapodaj.net/b78cfafab355.jpg.html]b78cfafab355.jpg[/url]

d5ee4cd6bb3e.jpg

Tak to mniej więcej wygląda. Tyle udało mi się zdobyć :). Po prawej docelowo ma stanąć lodówka i ciąg szafek z blatem pociągnietym od okno.

Upieram się na scisniecie wszystkiego we wnece że względu na przyłącza. Przy przeniesieniu płyty na drugą stronę musiałabym przenieść siłę oraz cała wentylację gdyż podłączenie do okapu jest w miejscu gdzie teraz stoi kuchenka czyli też we wnece :)