Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej:) Od jakiegoś czasu po cichu obserwuję forum i widzę, że można liczyć na wsparcie i świetne pomysły innych użytkowników. Zachęcona postanowiłam też poprosić o pomoc:)

Kupiliśmy mieszkanie 60m2, oddanie dopiero będzie we wrześniu więc póki co tylko planuję i projektuję. Chcę żeby mieszkanie oprócz tego, że było piękne, było funkcjonalne. Chciałabym Was prosić o pomoc szczególnie w urządzeniu łazienki: chciałabym zabudować pralkę w wysokiej szafie do sufitu, przestrzeń nad stelażem wc i zrobić szafkę z lustrem też do sufitu nad umywalką. Szafki te myślicie powinny być białe żeby nie przytłoczyć przestrzeni? Jakie w takim razie kafle na pozostałych ścianach? Też białe? Małe/ duże/ połysk/ mat? Kompletnie nie potrafię sobie tego wyobrazić. Co z podłogą? Nie chcę białej ze względu na brudzenie się białych fug. Kafelki drewnopodobne też raczej odpadają, bo połączenie biel- drewno jest w kuchni i chyba byłoby to zbyt wiele..? Inny problem to prysznic (nie chcemy wanny). Czy zrobić zwykły prostokątny z otwieranymi drzwiczkami na ścianę sąsiadującą z salonem? Czy to będzie dobrze wyglądało? Rozważałam duży brodzik na całą szerokość i kabinę typu walk-in ale boję się po pierwsze chlapania wody, a po drugie chciałabym do brodzika wkładać wanienkę i kąpać malucha, wydaje mi się, że klasyczne drzwiczki będą wygodniejsze. Co sądzicie?

Załączam zdjęcie rzutu mieszkania i poglądowe z internetu zabudowy jaka mi się podoba.

Z góry bardzo dziękuję za pomoc i komentarze!!B902F9F2-41D7-4736-820E-6381104FFB63.jpg

A8B872C1-D19F-45E4-BEC2-FD89DD6C376B.jpg

PS Nie wiem czy zdjęcie jest wyraźne, nie potrafię zrobić żeby było większe. Wymiary łazienki są: szerokość od drzwi do ściany za wanną 292cm, szerokość na pralkę 90cm, sedes+ zlew 122, wanna 80cm. Długość wanny 175cm

Edytowane przez BLRK
https://forum.murator.pl/topic/234794-mieszkanie-60m2/

Nie bardzo rozumiem co ma kuchnia do łazienki?

Raczej powtórzenie połączenia biel-drewno w różnych pomieszczeniach będzie po prostu konsekwentnym stosowaniem kolorów i stylistyki.

https://forum.murator.pl/topic/234794-mieszkanie-60m2/#findComment-7457852