Wais 28.12.2017 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 Witam wszystkich forumowiczów. Poszukuję osób które zamierzają, budują bądź może już mieszkają w domu wg. projektu o nazwie EX HOUSE. Wraz z żoną zdecydowaliśmy iż jest to projekt najbliższy naszym wymaganiom. Niestety nigdzie nie ma żadnych opinii o tym projekcie stąd postanowiłem założyć ten wątek. Na forum istnieje wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?214768-EX-House-pasywna-stodo%C5%82a&highlight=house - po pięknej zapowiedzi jest wielkie rozczarowanie gdyż budowa nie dochodzi do skutku. Będziemy bardzo wdzięczni za wszelkie opinie bądź zdjęcia. Być może gdzieś na Podkarpaciu ktoś taki dom widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.12.2017 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 A to nie był projekt indywidualny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wais 28.12.2017 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Przymierzając się do ex house wybudował wg. projektu indywidualnego chyba... w każdym razie mnie interesuje projekt ex house dostępny do kupienia w większości biur projektowych. Dla przykładu:http://domyczystejenergii.pl/projekty-domow/ex-house Edytowane 28 Grudnia 2017 przez Wais Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2017 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 właśnie brakowało linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 29.12.2017 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Fajny projekt, mam podobną metrażowo stodołę. Na pierwszy rzut oka to te okno w jadalni, super to wygląda ale ciężkie w wykonaniu i drogie. Popytaj firmy od okien czy mozna zrobić takiego fixa (ma około 2m szerokosci na 4 wysokości tj. 8m2...???). Te okna na dachu to już wogóle, nie wiem jak to się wykonuje ale na pewno ich nie umyjesz z zewn ani od wewnątrz (masz tam pustkę nad salonem). Pustka nad salonem - super wygląda - a to chyba tyle z plusów, poczytajcie o tym rozwiązaniu. To co mi się nie podobało jak przeglądałem projekt to brak odcięcia wiatrołapu od reszty domu i dużo powierzchni na komunikację, zarówno na parterze jak i na piętrze. Na piętrze mozna połaczyć garderobę z sypialnią, jedne drzwi mniej i więcej miejsca w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wais 30.12.2017 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Sprawa tych okien nurtuje mnie najbardziej w tym projekcie. Pierwsze to koszty samych okien a drugie to sposób montażu i ewentualne straty ciepła, dlatego szukam kogoś kto taki dom już wybudował. Marcin34_Śl masz jakieś rzuty swojej stodoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 30.12.2017 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Ja nie widziałem jeszcze takich okien, odnośnie FIXA to możesz zapytać firmy od okien czy możńa takie okna zrobić tj. około 1,8 - 2 szerokości na 4 m wysokosci. A te na dachu to kosmos dla Mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts