perm 14.11.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Czyli poszedłeś ścieżką sporej części ludzi, którzy stary dom kupili. Zrobię z niego nowy. Są tez tacy, którzy próbują ratować, co się da, często kosztem wygody czy wyglądu, o kosztach nie wspominając. Tę drugą grupę rozumiem. Sam uważam, że to bardzo pożądane zachowanie - uratować ile się da. Ta pierwsza grupa działa irracjonalnie jako, że na pewno lepiej jest zbudować dom od podstaw niż ze starego robić nowy. I taniej i efekt jest bardziej dopasowany do potrzeb. Dlatego, na początku pisałem o sensie twojej inwestycji. No nic, ciesz się nowym/starym domem. Sugerowałbym byś coś widocznego z tego starego zostawił ale to, po tych, niezbyt szczęśliwych próbach wcześniejszych przeróbek nie bardzo było co ratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Max10 20.11.2018 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Tę drugą grupę rozumiem. Sam uważam, że to bardzo pożądane zachowanie - uratować ile się da. Ta pierwsza grupa działa irracjonalnie jako, że na pewno lepiej jest zbudować dom od podstaw niż ze starego robić nowy. I taniej i efekt jest bardziej dopasowany do potrzeb.. TANIEJ - może dla ciebie aspekt finansowy jest najważniejszy, dla mnie jest na drugim miejscu. Uratować ile się da - odpowiem nieładnie.... jeśli ten dom ma 220lat, był dymna chata w swoich początkach ,na podłodze było klepisko a właściciel chodził srać za dom pod drzewo to znaczy ze według twojego przekonania URATOWAĆ ile się da - też tak musze zacząć żyć wtedy logika zachowania tego domu będzie miała sens. Dopasowanie do SIEBIE - ależ ten dom jest dopasowany świetnie do moich aktualnych potrzeb (życzę ci tak dopasowanego domu) Tam gdzie dla ciebie kończy się logika z tym domem dla mnie zaczyna się zabawa i przygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts