karoll20 31.12.2017 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Witam. Jestem zainteresowany zakupem działki. Czy to możliwe że woda gruntowa jest tuż pod powierzchnią gruntu? Działka sąsiadująca z "moją" jest niższa o około 50-70cm. i nie ma na niej wody. A na mojej po wkopaniu szpadla pojawia się woda. Da się to jakoś wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 31.12.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Tak, innym ułożeniem warstw wodonośnych i przebitym drenem lub rurą wodną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 31.12.2017 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 Zrób sobie badania geotechniczne. Nie oszczędzaj na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoll20 02.01.2018 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Na działce nie ma drenu, rur także niema. Wg. portalu geo... działka i okolica to piaski i żwiry wodnolodowcowe o bardzo dobrej wodoprzepuszczalności. Na działkę nawieziona jest warstwa około 50cm ziemi zdjętej ze starej drogi (taki brudny żwir ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garneciusz 03.01.2018 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Bez badań można jedynie gdybać... lepiej teraz zapłacić niż później na rzęsach stawać żeby szkody załatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts