jacek.zoo 02.01.2018 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 witam, chciałem wymienić wszystkie wężyki przyłączeniowe którymi są podłączone baterie w łązienkach i w kuchni. wiadomo że nie tak często ale zdarza się że taki wężyk strzeli i wtedy mamy baaardzo duży kłopot. wymyśliłem żeby wymienić na pex, tylko czy są takie kształtki które można zacisnąć albo zakręcić na pexa, z jednej strony takie jak wkręca się w baterie, gz z gumowym oringiem a z drugiej strony na nakrętke podajże 1/2" gw. jeżeli takich kształtek nie ma to na co innego można wymienić tę nieszczęsne wężyki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 02.01.2018 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 witam, chciałem wymienić wszystkie wężyki przyłączeniowe którymi są podłączone baterie w łązienkach i w kuchni. wiadomo że nie tak często ale zdarza się że taki wężyk strzeli i wtedy mamy baaardzo duży kłopot. wymyśliłem żeby wymienić na pex, tylko czy są takie kształtki które można zacisnąć albo zakręcić na pexa, z jednej strony takie jak wkręca się w baterie, gz z gumowym oringiem a z drugiej strony na nakrętke podajże 1/2" gw. jeżeli takich kształtek nie ma to na co innego można wymienić tę nieszczęsne wężyki. pozdrawiam Jak dobrze poszukasz to znajdziesz odpowiednie kształtki lub skręcane redukcje Tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 02.01.2018 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Jak dobrze poszukasz to znajdziesz odpowiednie kształtki lub skręcane redukcje Tomraider To żeś pomógł Podpowiedz chociaż jak to szukać, jakie to są przekroje itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 02.01.2018 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 (edytowane) To żeś pomógł Podpowiedz chociaż jak to szukać, jakie to są przekroje itp Pierwsze z brzegu od wuja google, może tak kolega sam odrabiałby swoje zadanie domowe w pierwszym lepszym sklepie z hydrauliką , czy hipermarkecie wszystko znajdziesz rura pex ma 16 mm . gwinty wężyków to nypel(gwint zewnętrzny) lub mufa (gwint wewnętrzny) najczęściej 1/2 cala bądz 3/8 cala. https://pex.pl/p/47/13/zlaczka-prosta-pex-16x1-2-gw-skrecana-zlaczki-pex-skrecane-ksztaltki-i-zlaczki-pex.html https://www.ceneo.pl/21887290 ponieważ dziecko popsuło mi czarodziejską kulę do wróżenia i nie mogę zgadnąć co z czym będziesz łączył to łaskawie wstaw zdjęcia i wymiary średnice rurek i wężyków Edytowane 2 Stycznia 2018 przez tomraider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 02.01.2018 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 To sie nie daje kuli dzieciom do zabawy Potrzebuje wymienic dokladnie takie cos wymienic https://m.leroymerlin.pl/hydraulika/akcesoria-doprowadzenia-wody/wezyki/wezyk-zasilajacy-3-8-x-m10-50-equation,p156387,l559.html Nie moge w internetach znalezc takich ksstaltek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.01.2018 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2018 Weżyków z gwintem wewnętrznym od strony baterii nie widziałem. Zazwyczaj mają zewnętrzny M10. Trzeba szukać redukcji z 3/8 czy 1/2 na M10. A potem to już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 03.01.2018 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 wiadomo że nie tak często ale zdarza się że taki wężyk strzeli i wtedy mamy baaardzo duży kłopot. wymyśliłem żeby wymienić na pex, Kula naprawiona , zapytana o pomysł wymiany wężyków na pex zrobiła wielce zdumioną minę a potem pękła , ze śmiechu. Zamiast kombinować z pexem i złączkami zainwestuj co 5 lat w wężyk za 8 zł i za tak niewielkie pieniądze będziesz mógł spać bezpiecznie i spokojnie jak niemowle przy cycku mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinMops 03.01.2018 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2018 Najtaniej i najmniej problemowo będzie kupić wężyki karbowane ze stali nierdzewnej np. https://www.karbowane.pl/wezyk-do-baterii-stojacej-12-x-m10-40-cm-p-73.html do dostania w dużych marketach budowlanych, wężyk wykonany ze stali nierdzewnej a więc niezniszczalny :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 04.01.2018 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Najtaniej i najmniej problemowo będzie kupić wężyki karbowane ze stali nierdzewnej np. https://www.karbowane.pl/wezyk-do-baterii-stojacej-12-x-m10-40-cm-p-73.html do dostania w dużych marketach budowlanych, wężyk wykonany ze stali nierdzewnej a więc niezniszczalny :] Bardzo ciekawe, do przeanalizowania a nie wiesz czy ta stal jest w miare gruba czy taka cienka ze ledwo jej tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 04.01.2018 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Bardzo ciekawe, do przeanalizowania a nie wiesz czy ta stal jest w miare gruba czy taka cienka ze ledwo jej tam jest? Rozmawialem z moim hydraulikiem, mowi ze wolalby juz gumowe w oplocie, bo przy tych wystarczy zalamac i moze sie rozerwac na karbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pratchawiec 06.01.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2018 Witam A po co wyważać otwarte drzwi? Proponuję rurki miedziane. Takie jak np na tym zdjęciu. Warto poszukać chromowanych. Pozdrawiam Pratchawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts