iwan89 04.01.2018 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Witam, prosiłbym Was o opinie projektu: http://www.domza150tysiecy.pl/rozplanowanie.html http://domza150tysiecy.pl/www/kosztorys/ Prosiłbym o podpowiedź jak ten projekt wypada pod względem energooszczędności jak i sensowności zastosowanych w nim rozwiązań konstrukcyjnych. Czy to jedynie chwytna nazwa czy faktycznie projekt ma dobry stosunek cena/jakość? Niestety nie znalazłem charakterystyki energetycznej projektu, Nie znalazłem tutaj na forum innego tematu dotyczącego tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 04.01.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Nie znalazłem tutaj na forum innego tematu dotyczącego tego projektu. Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan89 04.01.2018 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Klik To dokładnie to co sprawdzałem przed założeniem tematu. W żadnym z wątków nie ma nic konkretnego na temat tego projektu. Zawsze ktoś wrzuca a nikt się do niego nie odnosi pod kątem tego czy to dobrze wykonany projekt i warto w to iść. W tym wątku nie jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.01.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Możesz tez pooglądać filmy na YT z etapów budowy tego projektu i czytać komentarze pod filmem. Ogólnie projekt nie jest zły, ma całkiem niezły rozkład pomieszczeń, brak ścian nośnych wewnętrznych i wiązary dachowe dają pole do popisu przy zmianie rozkładu. Ja bym nie zrobił go z BK tylko jak już z ceramiki, lub silikatu, wpakowałbym rekuperacje. Dach wybrałbym dwuspadowy (jest taka opcja). Kwota 150 tys to kwota materiałów, bez robocizny. W projekcie nie ma udziwnień, bryła prosta, parterowa, z samego tego ma zadatek na dom energooszczędny, ale czy taki jest trudno powiedzieć. Na pewno przeszkadza mu w tym brak płyty fundamentowej, brak "solidnego" stropu (brak szczelności), ale to niestety podniosłoby cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts