Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duże mieszkanie w kamienicy, jakie możlwiości?

SaraSara

Recommended Posts

Witajcie!

Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w kamienicy, jest ono duże- ma 84 m2 łącznie. Aktualny podział pomieszczeń wygląda następująco:

ecd679e31e3e4033.jpg

1. Chciałabym powiększyć łazienkę wysuwając ją do przodu w stronę korytarza.

2. Zamienić pokój P1 z kuchnią miejscami i dzięki temu zabiegowi połączyć kuchnię z salonem i zupełnie je otworzyć. Zależy mi na tym, żeby zmieścił się tu duży stół, funkcjonalna kuchnia i salon z wygodną sofą.

Proszę o opinie czy taki układ ma sens? I czy uważacie, że to mieszkanie ma potencjał? Może inny układ byłby korzystniejszy?

Pozdrawiam!

Dziękuję Kinka! :)

Zainspirowana Twoim układem, spróbowałam narysować nieco inną wersję. Co myślicie?

Zależy mi, żeby w łazience wcisnąć wannę i prysznic.

Zastanawiam się też, czy jest sens podłączać wyciąg do obiegu otwarego i doprowadzać do komina przez łazienkę (na fioletowo)?Wtedy nad kuchnią można zrobić sufit podwieszony i wykorzystać go na punkty świetlne. ALE Czy przy tak długiej rurze wyciąg nie straci dużo na mocy i nie będzie głośny?

ee8292d4aed0380c.jpg

drzwi do sypialni chyba mają max 60 cm szerokości?

Zdecydowanie za ciasno. Proponuję poczytać o minimalnych odległościach.

http://www.domplusdom.pl/sites/default/files/imce/site_manager/REDAKCJA/Lipiec2010/Ergonomia%20stolu/Stol_6a.jpg]

należy też sprawdzić czy da się zrobić odpływ kanalizacyjny w posadzce.