Kamiss 08.01.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 (edytowane) . Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Kamiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 czyli kuchnia z kanapą, która będzie przeszkadzać w komunikacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 08.01.2018 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 A myślisz, że będzie? To jest małe mieszkanie, sądzę, że 2 kroki więcej w tą czy w tą chyba nie będą stanowiły różnicy Bardziej się boję, zagracenia... ale z drugiej strony chciałabym gdzieś wygodnie usiąść, a ławka, czy narożnik jednak chyba wygodniejsze niz krzesełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 (edytowane) kanapa na rysunku ma szerokosc szafki kuchennej. niepotrzebnie jest tak duży wiatrołap. A jakiś stół? Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 08.01.2018 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2018 Też tak myślę, ale mam bardzo blisko okno więc przesuwając ścianę zyskałabym niewiele cm, a nie mogłabym wieszać półek w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 09.01.2018 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Dzięki za Twoje spojrzenie, ale taki wariant juz omawialiśmy:) Nie chcemy łączyć WC z łazienką; tv nie mamy i tego nie zmieniamy. Pokój mniejszy tez przymierzaliśmy dla córki, ale po przemysleniu sprawy jednak lepiej by ona miała większy bo w końcu niedługo zacznie się przyjmowanie koleżanek, nauka, zabawa, więc miejsce jej bardziej się przyda niż nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2018 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Tylko przy łóżku dostawionym do ściany osoba śpiąca przy ścianie będzie w nocy budzić drugą osobę, jeśli zachce jej się pójść do WC. Dorośli ludzie zmieszczą się w małej szafie ze swoimi rzeczami? Pościelą? dokumentami? zapasowym kocem, odkurzaczem? WC otwierające się na salon i kuchnię to nie jest ładny widok. Gdzie będziecie jeść? przy niskim stoliku kawowym z talerzami na poziomie kolan? 40 m2 to większa kawalerka.Może jednak nie wydzielać sypialni tylko spać w salono-kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 09.01.2018 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Juz wyjaśniam Obecnie tez mamy łóżko przy ścianie - to nie przeszkadza. Duże szafy będą 2, jedna u nas, 2 w pokoju córki+wiatrołap. Co do otwieranego WC - zgadzam się, ale tego nie przeskoczę... Natomiast stół będzie normalny, tylko chciałabym zamiast 4 krzesełek przy nim, 2 + narożnik -> tu się waham, byc może zostanę przy opcji tylko krzesła. Narożnik nie taki salonowy ale coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2018 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 w wiatrołapie będzie szafa 130 cm. Wejdą tam kurtki, buty, szaliki, torebki, plecaki. Macie po jednej kurtce? Ja mam w dwie osoby zapełnione 150 cm bieżących szafy w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 09.01.2018 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 w wiatrołapie będzie szafa 130 cm. Wejdą tam kurtki, buty, szaliki, torebki, plecaki. Macie po jednej kurtce? Ja mam w dwie osoby zapełnione 150 cm bieżących szafy w wiatrołapie. Obawiam się, że na buty będe musiała przeznaczyc osobną szafkę Widzę, że zupełnie nie jesteś przekonana do mojego projektu;) Muszę przyznać, że kroiłam to mieszkanie na chyba wszystkie możliwe sposoby i ta wersja, którą przedstawiłam została zaakceptowana i przez męża i spółdzielnię Na kwiecień umówiona jest ekipa.... a ja zaczęłam mieć wątpliwości, które skutecznie podsycasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2018 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Piszesz o spółdzielni. To jest mieszkanie w bloku? To skąd przedsionek/wiatrołap?Może mozna zabudować balkon robiąc loggie, która powiekszy przestrzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 09.01.2018 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Tak, to jest mieszkanie w bloku. Wiatrołap posiada tu każde mieszkanie z galerią (tzw galeriowce, czyli do mieszkania wchodzi się z galeryjki a nie prosto z klatki schodowej). Balkonu nie można zabudowywać... Mam nadzieję, że to mieszkanie będzie na parę lat, i że uda nam się kupić większe. Edytowane 13 Marca 2018 przez Kamiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 09.01.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 10.01.2018 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Ancyja, dziękuję i za Twoją propozycję, ale waham się czy jest sens większego zmniejszania pokoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 jako rodzina wolny czas będziecie spędzać tylko w łóżku lub przy garach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 10.01.2018 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Słucham? A czy te parę centymetrów sprawi, że będziemy mogli bawić się w ganianego? raczej nie Jest pokój dziecka - można się tam bawić zabawkami, będzie stół - można tam rozmawiać, czytać, grać w planszówki, gotować. Mimo osobnego stołu i sofy raczej możliwości wspólnego spędzania czasu nie wzrosną Edytowane 10 Stycznia 2018 przez Kamiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2018 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 ale pokoje zostały zmiejszone po to, by dało się tę sofę i stół ustawić. To nie jest magazyn, gdzie możesz przeciskać się między meblami. To mieszkanie i fajnie byłoby się nie obijać o sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 10.01.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Nie da się z kawalerki 40m zrobić mieszkania 3 pokojowego.Autorka posta ma nierealne oczekiwania i mam wrażenie,że co by się nie zasugerowało to i tak nic to nie da. Po prostu szukasz aprobaty swojego genialnego pomysłu na mieszkanie,ale nikt ci nie napiszę"masz super pomysł,tak rób" bo to nierealne.Spój na wymiary twój salon z aneksem ma ok 14,5m i widok na wc a pokoje 7m i 8m.To nie jest wygodna przestrzeń dzienna dla rodziny 2+1,ale żyć się da. Ponieważ mieszkałam przez dłuższy czas w mieszkaniu 40m (2 pokoje i wcale za dużo miejsca nie było),mam parę pomysłów na twoje. Edytowane 10 Stycznia 2018 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamiss 10.01.2018 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Kinka, ale ja doskonale wiem jak wygląda i jakie wymiary ma moje mieszkanie.Mam obecnie mieszkanie 1-pokojowe, które można idealnie podzielić na 2 - i to chcę zrobić, i tak też ma większość sąsiadów. Z tym, że ja dodatkowo chcę zlikwidować korytarz - zupelnie niepotrzebnie zabierający przestrzeń - w ten sposób powiększa mi się kuchnia, do której chcę dorzucić stół jadalny. To chyba nie są nierealne życzenia? Ponieważ jednak zostały jeszcze 3 m-ce chętnie dowiem się jak tę przestrzeń widza inni i przepraszam jeżeli ktoś się czuje urażony tym, że nie krzyczę z zachwytu nad jego projektem. Bardzo dziękuję za poświęcony czas, chętnie oglądam każdy pomysł i dzielę sie uwagami. Rzadko spotykam się z mieszkaniami, które NIE mają widoku na toaletę/łazienkę Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Kamiss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts