lenka9 10.01.2018 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Bardzo proszę o pomoc w aranżacji dużego 23 metrowego pokoju dla 2 dzieci. Dziewczynka 7 lat i chłopiec 3 lata. Długość pokoju 5,5 m szer. 4,3 m. wejście po środku, na wprost mniej więcej po środku jedno okno. Aktualnie jedna ściana różowa druga przeciwległa niebieska stanowią strefy dzieci, każde na "swojej ścianie" ma łóżko i komodę.Brak dalszej koncepcji:) dużo miejsca, ale ciężko jest mi sensownie wydzielić dla starszej córki strefę spania i nauki.Bardzo proszę o pomysły i podpowiedzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka9 10.01.2018 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 http://mininormalna.s3-eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2015/05/podzial-stref.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka9 10.01.2018 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 wolałabym narazie nie stawiać ścianek działowych. Zagospodarować ściany przeciwległe a środek zostawić do zabawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2018 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2018 wersja pierwsza daje większa intymność dziecku, zwłaszcza podczas porannego ubierania się, gdy dziewczynka stanie się nastolatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka9 11.01.2018 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 bardzo dziękuje, na ten moment najbliższa jest mi ta wersja z biurkiem po środku przy oknie. Na jakiś czas wystarczy. Za 3, 4 lata planuje podzielić ten pokój ścianką z regipsów. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 16.01.2018 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 bardzo dziękuje, na ten moment najbliższa jest mi ta wersja z biurkiem po środku przy oknie. Na jakiś czas wystarczy. Za 3, 4 lata planuje podzielić ten pokój ścianką z regipsów. Jakieś pomysły? Mam dokładnie ten sam "problem". Jedyne rozsądne rozwiązanie jakie znalazłem na tą chwilę to to w załączniku. Mam dwa okna obok siebie z przerwą 20cm i po prostu chyba muszę wycelować tą ściankę między okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka9 05.04.2018 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Ja niestety mam w tym dużym pokoju tylko jedno okno (1,4 m) i cały czas się zastanawiam jak to w przyszłości podzielić, a obawiam się że przyszłość nadejdzie szybciej niż mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka9 05.04.2018 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Ogromna prośba. Jak urządzić salon o powierzchni 22 m aby stworzyć w nim strefę wypoczynku, jadalni i miejsce do pracy (biurko i półki na dokumenty). Mam już kupioną sofę (245x100) i stół 140x80 z 6 krzesłami. Nie wiem jak to poustawiać sensownie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2018 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) inspiracje: Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenka9 09.04.2018 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.05.2018 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2018 W pokojach dziecięcych można pomyśleć o szklanej lub ażurowej ściance, gdy nie ma możliwości podzielenia pomieszczenia tak by było w nim okno lub przynajmniej umownej kotary. Umowna granica pomiędzy strefą brata i siostry pozwoli utrzymać poczucie intymności oraz rozwiązać ewentualne nieporozumienia. Podzieloną przestrzeń można podkreślić kolorystyką ścian jak na załączonym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts