Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duży pokój dla rodzeństwa

lenka9

Recommended Posts

Bardzo proszę o pomoc w aranżacji dużego 23 metrowego pokoju dla 2 dzieci. Dziewczynka 7 lat i chłopiec 3 lata.

Długość pokoju 5,5 m szer. 4,3 m. wejście po środku, na wprost mniej więcej po środku jedno okno. Aktualnie jedna ściana różowa druga przeciwległa niebieska stanowią strefy dzieci, każde na "swojej ścianie" ma łóżko i komodę.

Brak dalszej koncepcji:) dużo miejsca, ale ciężko jest mi sensownie wydzielić dla starszej córki strefę spania i nauki.

Bardzo proszę o pomysły i podpowiedzi.

Pozdrawiam

bardzo dziękuje,

na ten moment najbliższa jest mi ta wersja z biurkiem po środku przy oknie. Na jakiś czas wystarczy. Za 3, 4 lata planuje podzielić ten pokój ścianką z regipsów. Jakieś pomysły?:)

Mam dokładnie ten sam "problem". Jedyne rozsądne rozwiązanie jakie znalazłem na tą chwilę to to w załączniku. Mam dwa okna obok siebie z przerwą 20cm i po prostu chyba muszę wycelować tą ściankę między okna.

pokoj.jpg

• 2 months później...
  • 1 month później...

W pokojach dziecięcych można pomyśleć o szklanej lub ażurowej ściance, gdy nie ma możliwości podzielenia

pomieszczenia tak by było w nim okno lub przynajmniej umownej kotary. Umowna granica pomiędzy strefą

brata i siostry pozwoli utrzymać poczucie intymności oraz rozwiązać ewentualne nieporozumienia.

Podzieloną przestrzeń można podkreślić kolorystyką ścian jak na załączonym zdjęciu. :)

4_zd1.jpg