Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myślę, że zwężenie domu, zgodnie z radą Elfir, nie tylko wpłynie na wygląd domu z zewnątrz, ale też na mniejsze koszty. Podpytaj architekta, ale wydaje mi się, że przy stromym dachu, lepiej węższy dom i mniej skomplikowany dach, niż prawie-kwadrat. Dach to ogromna część $$$ przeznaczonych na budowę domu(u nas 1/5 bo wymyśliliśmy sobie lukarny), więc podpytaj, może wyceń wstępnie w firmie, w której chcesz wykonać dach?

160 to zwykle ma materac. Z ramą to 170 cm

Między łóżkiem a szafą zostaje tylko 80 cm.

To nie jest dużo. Jasne - da się funkcjonować, ale nie jest wygodnie, jak powinno we własnym domu. Dlatego architekt małżeńską sypialnię wrysował od północy.

Edytowane przez Elfir

Dziękuję za sugestię.Wąski ten pokoik.Braliśmy taki układ pod uwagę, nawet szkic wklejałem ale ta koncepcja została odrzucona.Może cholera niepotrzebnie przycieliśmy ten rzut,wczesniej tam było chyba ze 30 cm więcej,w szer.sypialni. Założenie jednak było takie aby na 100 mkw zamknąć nasze potrzeby.Przekroczyliśmy ten metraż ,ale dokładać już nie chcemy.Można by chyba jeszcze kosztem szafy w korytarzu garderobę w jednej sypialni wydzielić, ale szafy szkoda.Słowo klucz to chyba Kompromis przy tej powierzchni.gard..jpg Edytowane przez Ar2ro