Ar2ro 28.03.2018 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 bez uwag Elfir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.03.2018 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2018 mnie by drazniła koniecznośc budowania dwóch kominów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 29.03.2018 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Z kominów chętnie zrezygnuję ,nawet z 2.W domu przewidujemy ogrzewanie gazowe tak więc pewnie kocioł kondensacyjny i "rura"na dach i kozę jako "zachciankę"tu też można by komin wywalić ,ale nie mam jeszcze tańszego rozwiązania niż komin systemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.03.2018 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 gdyby koza stała przy ścianie szczytowej, można puścić rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 29.03.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Myślę, że zwężenie domu, zgodnie z radą Elfir, nie tylko wpłynie na wygląd domu z zewnątrz, ale też na mniejsze koszty. Podpytaj architekta, ale wydaje mi się, że przy stromym dachu, lepiej węższy dom i mniej skomplikowany dach, niż prawie-kwadrat. Dach to ogromna część $$$ przeznaczonych na budowę domu(u nas 1/5 bo wymyśliliśmy sobie lukarny), więc podpytaj, może wyceń wstępnie w firmie, w której chcesz wykonać dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 30.03.2018 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2018 "Zwęzić "zrozumiałem jako "uciąć pionowo" po linii kuchnia ,jadalnia ,pokój dzienny , a takie cięcie raczej pogorszy jeszcze sytuację z dachem,rozważę "cięcie w poziomie"po linii salon,sypialnia,sypialnia.Dziękuję za zainteresowanie i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 06.04.2018 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Witam nielicznych komentujących, chcących pomóc. Rzut pomniejszony,chyba wersja do budowy. Jeszcze nieliczne zmiany,min.likwidacja ścian nośnych,trochę okna inaczej rozmieszczone. Może okna mniejsze,niższe (130-140 x180) Bardzo proszę o krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Przenieś komin kominka do salonu. Będzie wizualnie oddzielał kominek od ściany z TV a zrobi miejsce na większą szafę. Z drugiej strony chciałeś pokój gościnny i dwie sypialnie?To nie lepiej od północy pokój gościnny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 06.04.2018 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 W salonie będzie koza , a najbardziej podoba nam się taka w której rury nie widać, dlatego ten komin w szafie.Pokój od północy będzie pokojem gościnnym, na rzucie nie chciałem zmieniać , żeby wymiarów nie zamazać.Dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 No to każ architektowi wstawić na planie łóżko i szafę do sypialni od południa, bo nie wiem czy wejdą tak, by było wygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 06.04.2018 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 330 cm minus 160 na łóżko to 170 cm zostaje .80 z każdej strony i 10 na zasłony,powinno być OK.Szafy są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) 160 to zwykle ma materac. Z ramą to 170 cmMiędzy łóżkiem a szafą zostaje tylko 80 cm. To nie jest dużo. Jasne - da się funkcjonować, ale nie jest wygodnie, jak powinno we własnym domu. Dlatego architekt małżeńską sypialnię wrysował od północy. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 06.04.2018 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Od Północy jest 304 cm.szerokości ale faktycznie do szafy jest dalej.Te 80 cm to właśnie takie minimum wygody.Metry nas trzymają, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 najbardziej trzyma ściana nośna, które nie pozwala poszerzyć pokoju kosztem łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 06.04.2018 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 ściany nośnej na 99% nie będzie,wiązary pozwolą z niej zrezygnować.Przeszła i przez mój umysł ta myśl z łazienką ale tam cholera już jest tylko 210 cm.Na ścianie zyskamy 6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Można po prostu zmniejszyć szerokość gabinetu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 07.04.2018 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Dziękuję za sugestię.Wąski ten pokoik.Braliśmy taki układ pod uwagę, nawet szkic wklejałem ale ta koncepcja została odrzucona.Może cholera niepotrzebnie przycieliśmy ten rzut,wczesniej tam było chyba ze 30 cm więcej,w szer.sypialni. Założenie jednak było takie aby na 100 mkw zamknąć nasze potrzeby.Przekroczyliśmy ten metraż ,ale dokładać już nie chcemy.Można by chyba jeszcze kosztem szafy w korytarzu garderobę w jednej sypialni wydzielić, ale szafy szkoda.Słowo klucz to chyba Kompromis przy tej powierzchni. Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez Ar2ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2018 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 tylko w sumie chyba największym pokojem zostaje pokój gościnny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2ro 07.04.2018 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 W mkw. ciągle najmniejszy jest ten od północy.Zmusiłaś mnie Elfir do myślenia.Z tą garderobą chyba jest lepiej.Szafa w korytarzu jest,a sypialnia chyba zyska na funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2018 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Mała garderoba nie jest dobrym rozwiązaniem. Ciasna i mało pojemna. To już lepiej duża szafa. Byle tylko można było swobodnie stanąć przed nią.80 cm to szerokość drzwi do pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts