Qba30 12.01.2018 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Witajcie,piszę do Was z pytaniem czy obecna pora jest dobra na prace związane z przygotowaniem terenu pod ogród?Dokładnie 1 czerwca 2016 rozpocząłem budowę, przed wykonaniem fundamentów kazałem ściągnąć humus i złożyć w jedno miejsce, wysokość nasypu ok 2mPo zapoznaniu się z literaturą wiem, że nasyp troszkę wysoki i ziemia w niższych warstwach mogła się wyjałowić, stąd pomysł aby wziąć się za rozplantowanie całości żeby usiadło, pooddychało itp.Wg różnych opinii prac w ogrodzie przed pierwszą połową marca?Jak uważacie- przy obecnej zimie można zacząć zabawę czy raczej się wstrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 12.01.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Zabawe w ogród zacznij jak skończysz ocieplenie z zewnątrz, wczesniej to nie ma żadnego sensu. Tej ziemi nic wielkiego się nie stanie nawet jak sobie rok czy więcej poleży na kupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.01.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2018 Możesz rozplantować w części, której nie zanieczyści ci ekipa. Nie będzie tam wylewała zapraw, składowała materiałów budowlanych, worków z zaprawami. Pamiętaj, że po szlifowaniu styropianu cała działka będzie w styro. Termin wykonania tych prac nie ma większego znaczenia. Górkę można wiosną obsiać gorczycą (nawóz zielony). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts