JanWerbinski 10.05.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 A gdyby tak myć nogi, zmieniać skarpetki i nie chodzić codziennie w tych samych butach tylko wprowadzić rotację żeby odpoczęły? Próbowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ale po co, przecież WM wyciągnie wszelkie smrody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.05.2018 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Jeśli komuś śmierdzą spocone buty, to problem nie leży w wentylacji... A gdyby tak myć nogi, zmieniać skarpetki i nie chodzić codziennie w tych samych butach tylko wprowadzić rotację żeby odpoczęły? Próbowaliście? Mam o tym mówić wszystkim gościom, którzy do mnie przychodzą w swoich butach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.05.2018 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Zastanawiam się po co zapraszać gości, których buty czuć w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 10.05.2018 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Zastanawiam się po co zapraszać gości, których buty czuć w całym domu Ahahaha, przed wejściem do domu trzeba postawić kontrolera zapachu. A tak serio- nie wiem, jak przy WM, ale my teraz mieszkamy w 42m2, wentylacja grawitacyjna(bardzo słaba) jest tylko w łazience i aneksie kuchennym, buty stoją zaraz przy drzwiach, jakoś ich zapachy się nie unoszą, ale może to efekt braku cyrkulacji powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.05.2018 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Posiadam WG i czasem jak czytam forum mam wrażenie, że ci co nie mają WM z reku są wręcz nie normalni. Ja mieszkam ciągle z WG. I to z super wydajnymi kominami, które sięgają ponad 30m w górę od mojej kratki. W zimie ciągnie jak szalona. W upały powietrze stoi. Tacy, co mają możliwość wyboru i wybierają WG a nie WM są nienormalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 10.05.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ja mieszkam ciągle z WG. I to z super wydajnymi kominami, które sięgają ponad 30m w górę od mojej kratki. W zimie ciągnie jak szalona. W upały powietrze stoi. Tacy, co mają możliwość wyboru i wybierają WG a nie WM są nienormalni. No i powiedział co wiedział - mistrz wszystkich dziedzin budowania. Wiesz co facet, jeśli dany klej jest do wszystkiego to znaczy, że do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 10.05.2018 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 P.S. U mnie słychać szum w nocy nawet na pierwszym biegu, na początku tego nie było, teraz jest gorzej. Filtry wymieniam regularnie wiec nie wiem dlaczego tak sie stało. Tłumików przed i za reku nie chce bo prawie wszystkie w normalnej cenie zbudowane sa na bazie wełny mineralnej z której wydostają sie drobinki w czasie pracy na najwyzszych biegach. Niestandardowy tłumik, jest w niestandardowej cenie. W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 10.05.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 No i powiedział co wiedział - mistrz wszystkich dziedzin budowania. Wiesz co facet, jeśli dany klej jest do wszystkiego to znaczy, że do niczego. Masz coś do powiedzenia ad meritum? Czy tylko ulżyć sobie chciałeś upuszczeniem jadu ad personam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 10.05.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2018 Ahahaha, przed wejściem do domu trzeba postawić kontrolera zapachu. A tak serio- nie wiem, jak przy WM, ale my teraz mieszkamy w 42m2, wentylacja grawitacyjna(bardzo słaba) jest tylko w łazience i aneksie kuchennym, buty stoją zaraz przy drzwiach, jakoś ich zapachy się nie unoszą, ale może to efekt braku cyrkulacji powietrza To jest nas już dwoje. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w łazience od miesiąca WG już w zasadzie nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 11.05.2018 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Mam o tym mówić wszystkim gościom, którzy do mnie przychodzą w swoich butach? Wpuszczaj ich w butach. Jeśli zostawią buty to konsekwentnie wywiewy będziesz musiał montować nie tylko w wiatrołapie, ale także w salonie czy gdzie tam ich zamierzasz przyjąć. Niedomyty i przepocony gość będzie miał śmierdzące nie tylko buty ale także skarpety. Salon staje się przez to pomieszczeniem brudnym. Potrzeba dużo wywiewów zamontować. Inaczej się zakisicie w tym smrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 11.05.2018 03:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 (edytowane) Natomiast nie widzę jakichkolwiek zalet nawiewu w wiatrołapie. Szybkie suszenie parasoli, mokrych płaszczy i butów bardzo suchym powietrzem z nawiewu. Zwiększenie wywiewu w łazience. Edytowane 11 Maja 2018 przez JanWerbinski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.05.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Wpuszczaj ich w butach. Jeśli zostawią buty to konsekwentnie wywiewy będziesz musiał montować nie tylko w wiatrołapie, ale także w salonie czy gdzie tam ich zamierzasz przyjąć. Niedomyty i przepocony gość będzie miał śmierdzące nie tylko buty ale także skarpety. Salon staje się przez to pomieszczeniem brudnym. Potrzeba dużo wywiewów zamontować. Inaczej się zakisicie w tym smrodzie. Ech... Logika mówi, że z pomieszczeń "brudnych" (a za takie uważa się garderobę w wiatrołapie), powietrze powinno być usuwane. No ale widać nie każdy idzie w zgodzie z logiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.05.2018 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Zastanawiam się po co zapraszać gości, których buty czuć w całym domu Wąchasz wszystkich swoich gości przed drzwiami? Brawo ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 11.05.2018 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2018 Wpuszczaj ich w butach. Jeśli zostawią buty to konsekwentnie wywiewy będziesz musiał montować nie tylko w wiatrołapie, ale także w salonie czy gdzie tam ich zamierzasz przyjąć. Niedomyty i przepocony gość będzie miał śmierdzące nie tylko buty ale także skarpety. Salon staje się przez to pomieszczeniem brudnym. Potrzeba dużo wywiewów zamontować. Inaczej się zakisicie w tym smrodzie. Argumentacja jest po prostu niesamowita... po to mam wentylacje żeby wentylować i usuwać zapachy a nie sprawdzać czy goście ładnie pachną czy może sie spocili w butach... ludzie co wy wypisujecie. Czasami zastanowcie sie zanim poklikacie w klawiature żeby bronić waszego bzdurnego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.05.2018 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Ech... Logika mówi, że z pomieszczeń "brudnych" (a za takie uważa się garderobę w wiatrołapie), powietrze powinno być usuwane. No ale widać nie każdy idzie w zgodzie z logiką. Czyli należy ignorować fakty i robić to co inni uważają za słuszne nawet jeśli to przeczy logice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.05.2018 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Czyli należy ignorować fakty i robić to co inni uważają za słuszne nawet jeśli to przeczy logice? Co przeczy logice? To że wilgoć i smród powinny być usuwane z domu możliwie jak najkrótszą drogą? Z mojej strony EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 12.05.2018 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Co przeczy logice? To że wilgoć i smród powinny być usuwane z domu możliwie jak najkrótszą drogą? Fakty takie jak brak smrodu. Niektórzy się myją i nie chodzą codziennie w tych samych butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.05.2018 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 Co przeczy logice? To że wilgoć i smród powinny być usuwane z domu możliwie jak najkrótszą drogą? Z mojej strony EOT. Rychło w czas. Ten gość już od dawna się prosił, ale tym wątkiem popłynął w końcu do klopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 12.05.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2018 A tak serio- nie wiem, jak przy WM, ale my teraz mieszkamy w 42m2, wentylacja grawitacyjna(bardzo słaba) jest tylko w łazience i aneksie kuchennym, buty stoją zaraz przy drzwiach, jakoś ich zapachy się nie unoszą, ale może to efekt braku cyrkulacji powietrza Ale poważnie, masz dziecko w wieku 8+ względnie dorastające? 20 lat przemieszkałem w bloku i pamiętam że w lato był zawsze przeraźliwy ciąg w stronę klatki, aż trzeba było się czasem nieźle przyłożyć do otwarcia drzwi, a drzwi świszczały pomimo uszczelek. Ale może teraz inaczej już budujom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts