yaro137 15.01.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 W nowym domu, przy podpiętym miejskim, lub dokładniej wiejskim wodociągu, po założeniu baterii okazuje się, że przy odkręceniu wody przez chwilę pojawia się nieciekawy zapach. Coś jakby bagno, czy inne mokradło. Do tego woda dość dziwnie smakuje. Przy wejściu założony jest zmiękczacz na cały obieg. Staje się to dużo bardziej intensywne kiedy leci woda ciepła. Przy zimnej nie jest tak odczuwalne. Kocioł jednofunkcyjny z zasobnikiem. Co to może być za licho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.01.2018 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 legionella w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 15.01.2018 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Coś tak właśnie zacząłem doszukiwać, że mogą być właśnie bakterie beztlenowe. Zasobnik CWU użytkowany od miesiąca więc dość szybko by się to zagnieździło. Sęk pewnie w tym, że ciepła woda ustawiona na kotle na 45C. Coś widziałem o anodach tytanowych, ale nie znalazłem potwierdzenia, że eliminuje to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 15.01.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 A ta woda wiejska przed zmiękczaczem też tak smakuje i pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 15.01.2018 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 No właśnie okazuje się, że nie. Właściwie problem jest tylko z wodą ciepłą i przyczyna celnie wskazana przez Elfir. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts