Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyjaśnienie tematu wełna szklana.

grachi

Recommended Posts

Witam.

Szukam odpowiedzi na następujące pytanie:

Gdzieś na forum z 2011 roku, czytam, od wełny szklanej odchodzi się ponieważ jest rakotwórcza a zastępuje czymś innym np. wełną skalną.

Ale chwileczke, na nie jednej budowie widzę wełnę szklaną Isover , Ursa, rzadko widzę rockwoola.

A więc co tu jest nie tak, ja też mam szklaną firmy ursa i co ? umrę od niej ?

Czy ta szkodliwość wełny szklanej i chyba skalnej również nie jest tu przesadą ?

Tak jak pisałem wcześniej, częsciej widzę wełne szklaną.

Proszę o odpowiedź Panowie.

Edytowane przez grachi

Witam.

Szukam odpowiedzi na następujące pytanie:

Gdzieś na forum z 2011 roku, czytam, od wełny szklanej odchodzi się ponieważ jest rakotwórcza a zastępuje czymś innym np. wełną skalną.

Ale chwileczke, na nie jednej budowie widzę wełnę szklaną Isover , Ursa, rzadko widzę rockwoola.

A więc co tu jest nie tak, ja też mam szklaną firmy ursa i co ? umrę od niej ?

Czy ta szkodliwość wełny szklanej i chyba skalnej również nie jest tu przesadą ?

Tak jak pisałem wcześniej, częsciej widzę wełne szklaną.

Proszę o odpowiedź Panowie.

Sam widzisz jak głupoty rozchodzą się w necie. Paletę wełny U..A , lambda= 0,032 ułożyłem temi ręcami tylko w rekawiczkach, czyli już jezdem umarnięty? Jedna głupota to szkodliwość, druga to jakość. Marketowe taniochy z lambda=0,037 kurzą jak otwarta młocarnia, tam żadna maska nie pomoże :jawdrop:

Gość Konto usunięte_1*
Z czego ten rak miałby się robić z piasku ? wełna szklana z tego co wiem robiona jest z piasku a skalna ze skały jak sama nazwa wskazuje więc co tam ma być rakotwórcze ? jedynie w trakcie roboty więcej pyli no i ogólnie jest trochę gorsza mniej sprężysta no ale policzyć to na cena / jakość to chyba bym wolał dawać szklaną w grubszej warstwie ale to moje zdanie