grachi 15.01.2018 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Witam. Szukam odpowiedzi na następujące pytanie: Gdzieś na forum z 2011 roku, czytam, od wełny szklanej odchodzi się ponieważ jest rakotwórcza a zastępuje czymś innym np. wełną skalną.Ale chwileczke, na nie jednej budowie widzę wełnę szklaną Isover , Ursa, rzadko widzę rockwoola. A więc co tu jest nie tak, ja też mam szklaną firmy ursa i co ? umrę od niej ? Czy ta szkodliwość wełny szklanej i chyba skalnej również nie jest tu przesadą ? Tak jak pisałem wcześniej, częsciej widzę wełne szklaną.Proszę o odpowiedź Panowie. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez grachi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.01.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 ja też mam szklaną firmy ursa i co ? umrę od niej ? a jeszcze żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 15.01.2018 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Ale pytam poważnie, i oczekuje również poważniej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.01.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Witam. Szukam odpowiedzi na następujące pytanie: Gdzieś na forum z 2011 roku, czytam, od wełny szklanej odchodzi się ponieważ jest rakotwórcza a zastępuje czymś innym np. wełną skalną. Ale chwileczke, na nie jednej budowie widzę wełnę szklaną Isover , Ursa, rzadko widzę rockwoola. A więc co tu jest nie tak, ja też mam szklaną firmy ursa i co ? umrę od niej ? Czy ta szkodliwość wełny szklanej i chyba skalnej również nie jest tu przesadą ? Tak jak pisałem wcześniej, częsciej widzę wełne szklaną. Proszę o odpowiedź Panowie. Sam widzisz jak głupoty rozchodzą się w necie. Paletę wełny U..A , lambda= 0,032 ułożyłem temi ręcami tylko w rekawiczkach, czyli już jezdem umarnięty? Jedna głupota to szkodliwość, druga to jakość. Marketowe taniochy z lambda=0,037 kurzą jak otwarta młocarnia, tam żadna maska nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 15.01.2018 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Robiłem Ursa 0,4 coś tam, już nie pamiętam, pyliło, ale bez przesady.A co powiedzie na ten temat że jest rakotwórcza ? podobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 15.01.2018 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Z czego ten rak miałby się robić z piasku ? wełna szklana z tego co wiem robiona jest z piasku a skalna ze skały jak sama nazwa wskazuje więc co tam ma być rakotwórcze ? jedynie w trakcie roboty więcej pyli no i ogólnie jest trochę gorsza mniej sprężysta no ale policzyć to na cena / jakość to chyba bym wolał dawać szklaną w grubszej warstwie ale to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grachi 15.01.2018 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Z piasku i szkła, a to właśnie ma być rakotwórcze, tylko nie wiem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.01.2018 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Szkło jest z piasku. Rakotwórczość? Bzdura! Poczytaj frustrujące hasła: subit, ksylamit, grzyb domowy, roztocza, albo modne sezonowo - smog; PM10; PM2,5 Tu jest czego się lękać. Komuś się pomyliło z włóknami azbestu Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts