chmieuzg 15.01.2018 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Witam, Mam owczarka niemieckiego który biega przy płocie. Jak to w takich sytuacjach bywa przy płocie powstał "pas ziemi niczyjej"- tam nawet perz nie rośnie Generalnie problem jest z tym, że robi się tam błoto które pies wnosi na podjazd, ścieżki i w ogóle wszędzie. Chciałbym wyłożyć czymś ten pas przy płocie. Myślałem o: 1. kostka brukowa: najtrwalsza ale boję się, że pies biegając przy hamowaniu pozdziera sobie poduszki. 2. trawa, rośliny płożące: odpadają bo je zadepcze 3. żwir, kora: będzie sie rozsypywać Pomyślałem wiec zrobić podesty z heblowanych desek sosnowych gr. 2,5 szer. 10. Pozostawić między nimi 1 cm aby ściekała woda. Całość pomalować impregnatem. Co myślicie? Nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.01.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Deska mokra będzie śliska, na szparach uszkodzi pazury. Lepiej duża kostka betonowa lub metrowej szerokości ścieżka grubo wysypana otoczakami. Widziałem takie, znam psa - nie narzeka. Błota zero. Szwabowi, szczególnie starszemu, na stawy skokowe bardziej szkodzi wyścig za kolegą ujadającym za płotem. Na to jest tylko jeden sposób: odciąć dostęp do płotu wzdłuz ulicy czyli zwierzaka puszczać tylko do ogrodu za domem. Niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmieuzg 15.01.2018 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Niestety odgrodzenie przodu jest dość ciężkie do wykonania. Poza tym jednym z zadań psa jest pilnowanie a to ma sens tylko gdy będzie też miał dostęp z przodu domu. Co do otoczaków to czy nie fruwają jak pies biega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 15.01.2018 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2018 Raczej nie fruwają, przy okazji podpytam właścicieli pieska. Zwierzaka należy uzupełnić o widoczny monitoring (przynajmniej niektóre kamerki powinny być oczojebne), plus alarm. Sam zwierzak jest prosty do podejścia w 99% przypadków, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts