Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Górny Śląsk - budowa domu stan deweloperski, polecane firmy

Recommended Posts

Szukam aktualnie firmy, która kompleksowo postawi stan deweloperski z wybranego przeze mnie projektu. Nie chcę szukać miliona podwykonawców - wiele moich znajomych tak budowało domu i z bazując na ich doświadczeniu wnioskuję, że nie mam czasu na ciągłe poszukiwania i porównywania ofert. Szukam zatem firmy, która postawi dom bardziej kompleksowo.

Jeżeli macie doświadczenie pozytywne/negatywne z takimi firmami to zapraszam do dyskusji.

• 1 month później...
Dobre wrażenie zrobił Riser z Jaworzna. Wszystko wycenione zgodnie z projektem i bez ukrytych rozwiązań zastępczych.

Najbardziej negatywne wrażenie zrobił Abakon. Zrobimy dom prefabrykowany bo jest lepszy.

Akurat na temat tej firmy ja słyszałem bardzo niepochlebne opinie.

Na prawdę nikt nie jest zadowolony ze swoich wykonawców na górnym śląsku? :)

• 5 months później...

@robertkala - udało Ci się znaleźć jakiegoś wykonawcę?

Na chwilę obecną znalezienie ekipy do SSO w okolicy Katowic graniczy z cudem... tylko duzi developerzy chcą rozmawiać, ale wyceny są dla mnie trochę przesadzone (400k za SSO prostej parterówki na planie prostokąta o pow 130m + 40m garaz).

http://www.boskat.pl/

Prowadziłem też z nimi rozmowę przez chwile. Budują dość trochę w okolicy, nie tylko domy ale i budynki usługowe nietypowych kształtów, więc raczej się znają na robocie. Za dom 220m2 po podłogach z prostym dachem zaśpiewali 233k zł, co było prawie konkurencyjną ceną. No i są z Katowic :)

• 7 months później...
Dobre wrażenie zrobił Riser z Jaworzna. Wszystko wycenione zgodnie z projektem i bez ukrytych rozwiązań zastępczych.

Najbardziej negatywne wrażenie zrobił Abakon. Zrobimy dom prefabrykowany bo jest lepszy.

Dobrze, że nie wybrałeś tej firmy, co wyprawiają można poczytać u nas, a nie jesteśmy jedyni, na któych stosuje się takie praktyki:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?355619-Dziennik-budowy-Abakon-2009-SE-3&highlight=abakon