gutozaur 16.02.2018 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 (edytowane) Przede wszystkim - podkreśl wysokość wnętrz. To daje oddech. Zasłony wieszaj wysoko pod sufitem. Lampy - w dużych wnętrzach wybrać dominująca lampę wiszącą (albo nad stołem albo nad kanapą) w "przeskalowanym" rozmiarze. Jeśli wybierzesz cegłę w danym pomieszczeniu, to rezygnuj z betonu. To są wyraziste elementy dekoracyjne i ich pogodzenie wymaga wyczucia. Więc lepiej nie przedobrzyć. Chyba, że mowa o betonie na podłodze. Zastanów się nad budżetem - taka ogromna kanapa, jaką wrysowałeś, to dobre 6-10 tyś i to z tej niższej półki. Duża lampa też swoje pociągnie po kieszeni. W dużych wnętrzach odchodzi się od stawiania mebli wypoczynkowych pod ścianami. Zdecydowanie inaczej zaplanowałabym kuchnię niż na tym rzucie z plannera. Ale nic na szybko - odbierz klucze, dokładnie pomierz wszystkie ściany, okna. Przemyśl ile masz rzeczy, gdzie chcesz je przechowywać. Jakich kolorów użyjesz - nie kieruj się modą, ale własnymi upodobaniami (np. na szarość, jeśli lepiej czujesz się w pastelach lub beżach). Zobacz czy jakość cegły jest wystarczająca do tego, by ją wyeksponować, bo czasem ładniej wygląda położona nowa licówka. Dziękuję za cenne wskazówki. Co do umieszczenia mebli na planerze to chciałem tylko coś wrzucić na szybko żeby zobaczyć ile miejsca zostanie. To bezpłatna wersja więc tylko kilka mebli jest darmowych z każdego rodzaju. W kuchni też tak zrobione na odpierdziel. Będę myślał. Odbiorę klucze i się odezwę Edytowane 17 Lutego 2018 przez gutozaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaMK 06.03.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Witam, czy byłby ktoś zainteresowany pomocą w przerobieniu domu w okolicach Mogilan (Kraków)? Informacje proszę przesłać na [email protected]. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia autorowi postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 07.05.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 (edytowane) Witam. Obiecałem fotorelację więc rzucam kilka zdjęć. Mieszkanie już tak nie wygląda. Nie ma już tynków i brakuje dwóch ścian. Jak posprzątam tynki z podłóg zrobię foty jak to teraz wygląda. Edytowane 7 Maja 2018 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.05.2018 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 przepiekne okna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 07.05.2018 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Cudowna stolarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.05.2018 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 ja bym tam betonu w ogóle nie dawała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 07.05.2018 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 Cudowna stolarka. Postaram się zrobić lepsze zdjęcia, teraz słońce świeci także jest dużo lepiej. Okna niestety będę wymieniał bo te puściły by mnie z torbami za ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 07.05.2018 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2018 ja bym tam betonu w ogóle nie dawała. Zgadzam się. Teraz mocno z żoną poszliśmy w styl skandynawski. Mamy dylemat bo próbujemy upchnąć kuchnie, kanapę, TV i jak się da stół do jednego pokoju tego największego. Skończy sie chyba tym że stół stanie w oranżerii bo nie zmieści się w salonie żeby go nie zagracić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 14.05.2018 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Nowa porcja zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 14.05.2018 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 14.05.2018 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 14.05.2018 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 14.05.2018 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 14.05.2018 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2018 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]412986[/ATTACH] Edytowane 14 Maja 2018 przez gutozaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 07.06.2018 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Przepiękna stolarka okienna i drzwiowa. Świetne podłogi. To mieszkanie to baza do stworzenia niepowtarzalnego wnętrza. Jasna kolorystyka, dużo bieli i maksymalna ochrona tego co zastane. Zamiast ściany betonowej goła cegła (bielona?). Na podłodze deski, odnowione okna i drzwi. Podsyłam kilka inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 20.06.2018 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Taki jest plan, ale nie wiem czy się uda. Podłogę muszę zerwać, żeby ją wyprostować i nie wiem czy uda się zerwać tak aby ponownie ją położyć. Okna muszę wymienić bo rachunki za ogrzewanie mnie zjedzą, Resztę staram się zachować, a z betonu zrezygnowałem. Zostawię gdzieś cegłę, a cały dom będzie na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 20.06.2018 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Wrzucam rzut projektu, który na razie wygrywa. Jest w nim najmniej przeróbek ścian i najszybciej można go zrealizować. Meble są wstawione na siłę, ale tak naprawdę nie mamy pojęcia co gdzie umieścić. Jeżeli ktoś ma ochotę, zwłaszcza forumowiczki, które mi wcześniej pomagały to śmiało proszę się wypowiadać, bo już muszę myśleć o elektryce a nadal nie wiem gdzie co będzie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 28.09.2018 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 Jako że obiecałem, fotorelację z remontu to wrzucam kilka fotek z postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 28.09.2018 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutozaur 28.09.2018 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2018 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts