wroniszcze 19.01.2018 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Dzień dobry,planujemy w salonie na jednej ze ścian zamontować okno fix - witrynę.Okna będziemy montować we własnym zakresie, Czy wiecie jaki jest najbardziej uniwersalny wymiar okna fix.W projekcie mam 180x234, ale żaden internetowy kalkulator okien mi tego okna nie wycenił. Czy możecie doradzić jaki wymiar jest najpopularniejszy i najłatwiej będzie sobie poradzić z montażem. Jak nie uda się tutaj znaleźć podpowiedzi, będę dzwonić po dostawcach, więc dam znak co się dowiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 19.01.2018 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Skontaktuj się z dowolnym sprzedawcą okien, wyceni Ci takie okna, jakie sobie wymyślisz. Czy masz świadomość problemów technicznych przy montażu tak dużych okien? Moje okno 240x236 mimo tego, że miało tylko dwie szyby 6mm (chciałem zachować podobną przezierność jak pozostałych okien, które mają pakiet 3x4mm), to ważyło chyba 250kg, niosło je sześć osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 19.01.2018 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Możesz porównać ceny, ale wg mnie nie opłaca się samemu montować. Tak jak samotnik napisał, taką witrynę nie jest prosto zamontować. U mnie też 6 osób ledwo ją wniosło do domu. Nie mówiąc o tym, że musisz mieć przyssawki, witrynę musisz kupić sam na pełen VAT, przywieźć ją jakoś i zorganizować ogarniętych ludzi do pomocy. Dużo rzeczy można samemu zrobić, ale akurat montaż okien, o ile nie chcesz super niestandardowego, nie opłaca się samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.01.2018 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2018 Samodzielny montaż nie ma sensu, bo robocizna przy montażu jest tańsza, niż różnica w VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bernard123 26.01.2018 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Tak jak już ktoś napisał, każda firma zajmująca się sprzedażą okien to wyceni. Możesz np. wysłać zapytanie mailowe do kilku firm z okolicy i poprosić wersję z uwzględnieniem montażu i bez, a potem wybrać najkorzystniejszą ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 26.01.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Najpierw zapytaj czy przy samodzielnym montażu okien będzie nadal obowiązywać gwarancja, bo może to wyjść tak jak zapisano drożej bo VAT będzie 23%a nie 8% a do tego można pozbyć się gwarancji lub nawet jak ona będzie to producent zawsze może zwalić wszystko ma montaż niezgodny z jego wytycznymi i kop się z koniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroniszcze 29.01.2018 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Dzięki za pomoc. Okna będą na pewno zamawiane z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 29.01.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Słuszny wybór! Powodzenia przy budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts