djkrzychu91 20.01.2018 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Witam jestem na przerabianiu instalacji co cwu i w obecnej chwili podłogówka dojdzie mam pytanie czy schemat poniżej co się znajduje jest prawidłowe wpięcie zasilania na układ mieszacza z zaworem i jego powrót?? W sklepie jak się o to zapytałem to powiedział ze mam to tak wpiąć po zaworze bo już jest układ mieszania to lepiej to zrobić po zaworze na zasilaniu. Dodam że sekcji będę mieć 8. Proszę o pomoc, dzięki pozdrawiam Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 20.01.2018 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Zapytaj chłopaków tu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/forum107.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 20.01.2018 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Ok dzięki ale jeśli ktoś by tu umiał odpowiedzieć był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.01.2018 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Powinno działać. Tylko jaki sens ma szeregowe podłączenie dwóch grup mieszających?IMO niepotrzebnie zwiększy przepływ przez pierwszy zawór. Robiłbym równolegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 20.01.2018 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Czyli byś go dał przed zawór 4 drogowy prosto z pieca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 20.01.2018 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Czyli w ten sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 20.01.2018 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2018 Jeszcze jedno pytanie ile max odległość zaworu od pieca może być lub powinna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwo2 08.02.2018 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Witam mam problem bo nikt mi nie doradzi jaką grupę mieszającą zastosować do mojego ogrzewania podłogowego nawet ludzie sprzedający je nie wiedza czy da rade mojej podłogówce, mam na całym parterze zrobiony rozdzielacz 9 obwodów połączony szeregowo z pionem który idzie do rozdzielacza na pietrze także 9 obwodów w którym jest grupa odpowietrzająca, można by uznać że jest to jeden rozdzielacz 18 obwodów, chcę to teraz zasilić odpowiednio wydajna grupą mieszająca tylko nikt mi nie powie jaką, ??? dodam ze do ogrzewania jest 160m (90 parter). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 08.02.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Jakim źródłem ciepłą chcesz to zasilić (kocioł gaz/paliwo stałe/elektryczny, pompa ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwo2 08.02.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 kocioł pellet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djkrzychu91 09.02.2018 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Kolega moja dobra rada jest taka weź sobie gościa co projektuje instalacje c.o. najlepiej jakiś mgr. czy inż. bo dobieranie na pałe rurek czy obwodów jest bez sensu dobiera ci schemat średnicę rur itp. mnie to kosztowało po znajomości 300zł normalnie to jest koszt koło 600zł max 1000tyś. po przelicza ci to i wogóle i bedziesz mieć sprawę z głowy a potem się dziwić że szumy w rurkach czy grzejnik do połowy tylko grzeje nie taka woda na powrocie itp. Zrobisz jak uważasz ale lepiej wydać parę 100 niż potem żałować. Pozdro Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwo2 09.02.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Nie wniosło to nic do mojego pytania, przeliczyć rurki to banalna sprawa, szkoda że ludzie za to płacą moje pytanie brzmiało tylko jaka grupa mieszająca daje radę 160 m2 w zasadzie to sam znalazłem odpowiedź poradzi sobie z tym taka grupa mieszająca http://allegro.pl/grupa-mieszajaca-ogrzewania-podlogowego-do-150-m2-i6977360211.html tylko z zaworem termostatycznym na większy przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts