Tomaszwoy55 21.01.2018 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Witam. Na wiosne mam zamiar wykarczować żywopłot, mavon ok. 20 lat. Myśle że trzeba usunąc także jego korzenie by nie odrastał. W jak najlepszy sposób to zrobić, może ktoś już wykonywał i mógłby podpowiedźieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.01.2018 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 koparką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 21.01.2018 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2018 Dałoby rade jakoś inaczej bym nie musiał zmawiać koparki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 22.01.2018 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Tymi rencami też można wykopać tyle że się narobisz. A jak Ci nie zależy na szybkim uporządkowaniu terenu i chodzi tylko o to żeby nie odrastały, to zetnij na wiosnę jak już ruszy wegetacja, zaraz po ścięciu zasmaruj karpy nierozcieńczonym Roundup-em i poczekaj ze dwa trzy lata aż zgniją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.01.2018 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 pytasz o najlepszy sposób czy najtańszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 22.01.2018 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Witam. Na wiosne mam zamiar wykarczować żywopłot, mavon ok. 20 lat. Myśle że trzeba usunąc także jego korzenie by nie odrastał. W jak najlepszy sposób to zrobić, może ktoś już wykonywał i mógłby podpowiedźieć A nie prościej odświeżyć go, zamiast karczować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 22.01.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Jak się zazieleni spryskać rundapem po miesiącu sam uschnie wtedy wyciąć piłą spalinową, sekatorami czy innym narzędziem. Jak nie masz czasu czekać do wiosny dobra ostra łopatę w rękę i wykopujesz , ja tak usunąłem 20m żywopłotu w prę godzin. Żywopłot to nie drzewo łatwo się usuwa nie ma grubych korzeni i ostrą łopata łatwo je poprzecinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 22.01.2018 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Pytanie, z czego ten żywopłot - jaka roślina go tworzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 23.01.2018 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Nie wiem jaka to roślina, dlatego że to teściowa zasadziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 23.01.2018 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dzięki. Nie mam zbytnio czasu czekac miesiac, dlatego że będe w Polsce w lipcu na 2 tygodnie i chciałbym to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 28.08.2018 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam. Nie miałem czasu by usunąć żywopłot będąc na urlopie w lecie więc mam zamiar zrobić to na wiosnę. Dobry byłby to pomysł by po trochu np po ok. 50-100cm owijać go łańcuchem i wyrywać za pomocą ciągnika? Poniżej zdjęcie żywopłotu http://i64.tinypic.com/34zbkvc.jpg Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Tomaszwoy55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 29.08.2018 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 można tak jak piszesz, mysle ze nawet powoli kosą spalinową z trójzębem bys tez dal rade zeby zmniejszyc troche jego objetosc. spryskaj go tez troche randapem zeby osłabić rosline Dziękuję. Tylko sobie tak myślę że jak wykarczuję ciągnikiem to później gorzej mi będzie odciąć korzenie od każdej z gałązek, muszę to zrobić dlatego że chce gałęzie przerobić w rębaku, a myślisz że pilarka spalinowa by nie szarpała zbytnio, najpierw bym go może wyciął a później wykopał korzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 29.08.2018 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Może bardziej przydatne będą elektryczne /spalinowe nożyce do żywopłotu? Jak nie masz, to popytaj sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 29.08.2018 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Może bardziej przydatne będą elektryczne /spalinowe nożyce do żywopłotu? Jak nie masz, to popytaj sąsiadów. Mam elektryczne nożyce do żywopłotu, ale wydaje mi się że nożyce nie dadzą rady, na zdjęciach tego nie widać, ale ten żywopłot ma naprawdę dosyć grube gałęzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszwoy55 29.08.2018 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 wytnij sam ile sie da a do reszty zamów koparke mowie Ci, max 1 godzina roboty, dasz 100-150zl i Ci jeszcze wyrówna ładnie teren, a sam bedziesz to robil 2 dni Rozumiem. Ja bym tak zrobił ale co później z gałęziami które będą razem z korzeniami. Trzeba je w jakiś sposób i tak odciąć, żeby wrzucić do rębaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts