piorun-10 22.01.2018 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2018 Witam,jestem na etapie negocjacji ceny zakupu działki.Media ( prąd,gaz,woda,kanalizacja) znajdują się w pasie drogowym oddalonym 45m od działki. Czy mógłby mnie ktoś uświadomić na jakie koszty powinienem się przygotować ? .Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 23.01.2018 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Gaz i prąd zakłady dociagaja do granicy działki i stawiają tam skrzynki. U nas opłaty zryczaltowane za prąd do 200 m 1100 zł i za gaz za 15 m 2200zl. U ciebie gaz wyjdzie więcej o masz 3x15 m. Do tego musisz doliczyć, koszt doprowadzenia mediów od skrzynek w granicy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.01.2018 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Prąd jest ryczałtowany za moc kW, nie za przyłącze. U mnie (PGE) 59zł netto/kW kablem w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 23.01.2018 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 U nas opłaty zryczaltowane za prąd do 200 m 1100 zł Za prąd masz stawkę za kW mocy przyłączeniowej zapisany w taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 23.01.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dokładnie tak jak piszecie - zapomniałem o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun-10 23.01.2018 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dziękuje za informacje.Wychodzi na to ze prąd około 2 tys gaz 6-7 tys Czy ktoś posiada informacje na temat wody i kanalizacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun-10 23.01.2018 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Dziękuje za informacje.Wychodzi na to ze prąd około 2 tys gaz 6-7 tys Czy ktoś posiada informacje na temat wody i kanalizacji ? Czy do kwoty 20 tys uda się wykonać wszystkie przyłącza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 23.01.2018 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Zacząłbym od wizyty w poszczególnych biurach i dopytał przede wszystkim czy istnieją techniczne możliwości wykonania przyłącza. Załatw sobie mapkę z sieciami w geodezji - kosztuje parę złotych i z tym idź.Bo nie zawsze wszystko jest możliwe choć nam się tak wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_11 23.01.2018 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Owszem, można rozpatrywać koszty doprowadzenia do granicy działki, ale co dalej? Od granicy do nieruchomości też kawałek pewnie będzie i kolejne tysiące. Te 20 to na początek tylko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorun-10 23.01.2018 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Tak oczywiście zdaje sobie z tego sprawę. Obecnie jestem na etapie negocjacji zakupu działki i interesuje mnie przygotowanie i uzbrojenie działki pod budowę domu w niedalekiej przyszłości.Chciałem orientacyjnie się dowiedzieć na jaka kwotę powinienem się przygotować tak aby wynegocjować dobra cenę zakupu działki .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 23.01.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 (edytowane) Gaz to tu masz opisany http://pgnig.pl/dla-domu/cennik-uslug-przylaczeniowychPrąd https://www.tauron-dystrybucja.pl/przylaczenie-do-sieci/oplata-za-przylaczenie A kanalizacja to już jakaś miejska spółka. Żeby takie informacje uzyskać wystarczy w google wpisać "koszt przyłącza..." Edytowane 23 Stycznia 2018 przez ag2a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts