idrago 26.01.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Witam. Mam pytanie na które nie mogę uzyskać jednoznacznej odpowiedzi. Mam możliwość kupna domu w stanie surowym, który stoi od ładnych kilkunastu lat, jednak problem jest taki, że nie ma do niego planu natomiast wszystkie pozwolenia właściciel posiada. Co w takiej sytuacji musiałbym zrobić by było legalnie i bez problemów w razie kontroli. Dodam że dom nie byłby rozbudowywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 26.01.2018 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kopia planu, tj. projektu powinna być w archiwum starostwa, które wydało pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 26.01.2018 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Wprowadzasz się mieszkasz remontujesz lub na odwrót , nikt ci dupy nie będzie truł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idrago 26.01.2018 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Tylko że decyzja była wydana w 1994 roku. Planu nie ma bo projektant miał wprowadzić poprawki do projektu i olał sprawę i nie jestem pewien czy projekt pokrywa się w 100% z budynkiem który już stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idrago 26.01.2018 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 wiseman napisał: Projekt projektem ale jeśli w książce budowy jest ponad 2 letnia przerwa między wpisami to ta budowa chyba stracił pozwolenie budowlane. tylko że chyba w tamtych czasach nie było książki budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.01.2018 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 (edytowane) idrago napisał: tylko że chyba w tamtych czasach nie było książki budowy Książka budowy/dziennik budowy obowiązywał na pewno w latach 60' za króla Władysława G, więc później tym bardziej. Najwyżej czeka cie na "dzień dobry" inwentaryzacja budowlana obiektu, potem nowy projekt zgodny z obecnym MPZP i przepisami, PnB a dalej już z górki Edytowane 26 Stycznia 2018 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idrago 26.01.2018 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 wiseman napisał: Dlaczego tak uważasz? Może ten artykuł coś Ci wyjaśni. http://www.rp.pl/artykul/697625-Jak-dokonczyc-budowe-przerwana-na-lata-.html ten artykuł wiele mi wyjaśnił, dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idrago 26.01.2018 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 czyli wszystkie sprawy urzędowe od podstaw :/ chciałem jakoś to ominąć ale widzę, że się nie da :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts