iwan89 28.01.2018 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Witam, jako, że za jakiś czas będę rozpoczynał budowę, to chciałbym kupić auto pod tym kątem. Zazwyczaj jeżdżę sam, ewentualnie z jednym pasażerem i chciałbym coś z dużym bagażnikiem. Rozważam wersję budżetową czyli Skodę Fabię w wersji kombi, albo Forda Transita Connect, który jest droższy. Pytanie do bardziej doświadczonych, czy warto pchać się w małego dostawczaka tylko pod kątem budowy? Czy faktycznie przyda mi się jego jego ładowność do dowożenia niedoszacowanych materiałów czy równie dobrze sprawdzi się Fabia? Możecie podać przykłady do czego wy używaliście auta podczas budowy i w czym przydałaby się większa paka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.01.2018 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2018 Caddy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 29.01.2018 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Wystarczył mi stary Passat B4, po zdemontowaniu tylnych siedzeń stał się dostawczakiem, woził rolki papy, rury kanalizacyjne, worki cementu, zaprawy, klinkier, nawet pręty zbrojeniowe wystające z przodu i tyłu. Niestety, bardzo dużo rzeczy trzeba dowozić na budowę, transport zamówiony wszystkiego nie załatwi, zawsze coś trzeba dokupić w mniejszej ilości, albo na już, a nawet jak za transport się extra nie dopłaca, to trzeba na niego czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 29.01.2018 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 zwykła osobówka z przyczepką (wypożyczaną) - zainwestuj tylko w hak (składany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 29.01.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Jaguar XJ i Ford Fiesta VAN, większość rzeczy dowoziła hurtownia, zamawiane w internecie kurier a do drobiazgów wystarczy cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 29.01.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 zwykła osobówka z przyczepką (wypożyczaną) - zainwestuj tylko w hak (składany) Też tak poczyniłem. Zdecydowaną większość materiałów budowlanych dowoziła do mnie hurtownia. Jeśli chodzi natomiast o wszelkie instalacje to wykonawcy sami dowozili. Przyczepkę kupiłem w casto za 1990 zł (Niewiadów z plandeką). Budowa skończona a przyczepka nadal się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 29.01.2018 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Kupiłem sobie na budowe kangura czyli R. Kangoo. Dałem 2500zł bo miał przygnieciony błotnik i naklejki po firmie. Idealne auto na budowe, nie placzesz jak ci sie cement rozsypie albo wnwtrze przerysuje. Budowa skonczona a ja już mialem chętnych którzy oferowali więcej niż dałem. To auto nic nie pali, kolo 5l ropy po mieście.Przez poltora roku dołozyłem jakies 400zł, jedna rata OC, przegląd techniczny i jakiś sworzeń juz tłukł.Zastanawialem sie nad przyczepką ale jak sobie wspominałem ile sie kiedyś nameczylem na parkingach pod hurtowniami albo Leroyem. Na dzialce i na parkingu najczeciej nie da sie nawrocic, trzeba odpinać, przeciągać , zapinać.... tysiąc razy wole kangura.No i przyczepki nie zostawisz z towarem na ulicy bo ci nawet przypadkowy złodziej zakosi. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 29.01.2018 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Auto do budowlanki najważniejsze żeby miało z tyłu płaską podłogę po otwarciu klapy bagażnika, bez żadnych wgłębień , bardzo przydane przy zakupie klejów, cementów płytek czy innych ciężkich rzeczy. Płaska podłoga ułatwia wkładanie jak i wyciąganie przewożonych towarów, jak i długich płaskich elementów, Fabie sobie odpuść to za delikatny samochód do takich rzeczy, kombi to on tylko przypomina, ale bagażnik ma malutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 29.01.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Ja idę w rozwiązanie hak i przyczepka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamemnon91 29.01.2018 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 To zależy też od budżetu ale zafira czy stary galaxy sprawdzą się idealnie. Wyjmujesz fotele i masz bardzo duży bagażnik z płaską podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.01.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Peugeot 406 kombi używany, kilkunastoletni - wozi nas do pracy i na budowę. Siedzenia pasażerskie komfortowe i bardzo duży bagażnik. Ostatnio wieźliśmy nim drzwi prysznicowe ze szkła hartowanego i wannę 175 cm (nie jednocześnie). Różne rzeczy już woził, deski, cement, dachówki... ma również hak. Dwa duże psy też jeżdżą komfortowo w takim bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.01.2018 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Ja też wybrałbym pakiet osobówka z hakiem i przyczepka ze stelażem i plandeką. Owszem niewygodnie zawracać lub parkować, ale na przyczepkę wpakujesz wszystko łącznie z piaskiem, śmieciami, gruzem, drewnem, prętami i nie brudzisz środka auta, obmyjesz wodą, zamieciesz i z głowy. Tanie auta dostawcze to loteria, możesz przejeździć całą budowę i nie dołożysz więcej jak 500 zł, ale może być tak że padnie rozrusznik, akumulator, alternator, głowica, pompa paliwa i wiele innych. Po budowie trzeba go sprzedać, a przyczepka zostaje i na pewno się przyda, łatwo ją sprzedać (takie zarejestrowane, po przeglądzie i z OC idą jak bułeczki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwan89 29.01.2018 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 U mnie przyczepka odpada. Pod blokiem nie ma miejsca nawet na auta mieszkancow takze zabierajac dodatkowe miejsce wywolalbym wojne Mysle nad tym kangoo. Generalnie budzet do ok. 5000 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 29.01.2018 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Tani Kangur może być ok.Ja nieco materiałów przewiozłem swoim dawnym Mercedesem okularnikiem W210 kombi. Bardzo pojemne wnętrze, super komfort, mało palił. Niedługo po zakończeniu budowy sprzedałem to auto. Nie tylko pociorał się od płytek i worków, ale niestety też rdza. Bardzo porządne, komfortowe auto, pomijając tą rudą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.01.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Tani kangur to nie najlepszy wybór te samochody mają problem z korozja podwozia i pękająca tylną belką, której późniejsza regeneracja kosztuje ponad tysiąc złotych i zazwyczaj ta naprawa jest już nieopłacalna.Co najlepsze producent przewidział ze tylna belka wytrzymuje 40- 60 tys km i trzeba ja regenerować. Kangur ma delikatną tylną belkę która nie ma sprężyn tylko drążki skrętne które lubią pękać. W tamtym roku właśnie takiego pacjenta miałem na placu po zrobieniu progów dosłownie tydzień później padła tylna belka i auto trafiło na złom, nigdy więcej Kangoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 30.01.2018 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Bo trzeba kupować ze wzmocnioną belką a nie zwykłą , ja miałem kiedyś kangóra i sprzedałem z przelotem 180 tys w stanie idealnym wręcz wzorowych mało tego w nim nigdy nic nie było robione uważałem to auto za pancerne a nie miało lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.01.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 KANGÓR jak wiadomo jest niezniszczalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 30.01.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 To chyba auto przed zakupem będzie można zobaczyć ? Stan belki można ocenić w 2 minuty nawet bez kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.02.2018 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2018 A może dobrze byłoby doradzić się w tym temacie znajomych? Toś "mondrze" napisał... - brawo Ty! Czekamy na reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts