Jakub365 30.01.2018 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Witam. Jesteśmy po podpisaniu umowy rezerwacyjnej na domek. Niestety zdecydowaliśmy się na droższy o 100tys niż zakaldalismy wcześniej ;/ w związku z tym jak najwięcej prac chcielibyśmy wykonać sami, aby coś zaoszczędzić Pierwsza rzecz to wylewka na poddaszu, developer niestety zostawia tylko wełnę mineralna o grubości 15cm na podłodze i dalej trzeba sobie radzić samemu, lub dopłacić 2000zl niby nie dużo, ale już płacimy im za inne rzeczy aby nie stracić gwarancji na domek. Pytanie moje jest takie czy mogę wylać na tą wełnę wylewke samopoziomująca czy to musi być zupełnie coś innego, trudniejszego co zajmije sporo więcej czasu? Wg standardu jest to strop masywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.01.2018 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Jaką wełnę?Co w tej kwestii stoi w projekcie? Jakie dopuszczalne są obciążenia tego stropu?15cm to wygląda raczej na bida-wersję izolacji między parterem a nieużytkowym poddaszem (jakby poddasze miało być użytkowe, to daliby z 5cm dla schowania instalacji a główna izolacja byłaby na połaci). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.01.2018 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Jaka by to nie była wełna nie może być to samopoziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemty 30.01.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Podaj jaki to jest projekt bo za bardzo z twojego opisu to nic nie wynika więc i trudno cokolwiek doradzać.Wełnę masz na stropie betonowym położoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub365 31.01.2018 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Podobno strop jest normalny, masywny. Dowiedziałem się, że 2000zl kosztuje 5cm styropianu i wylewka z jastrychu.Pytanie czy to dobra cena czy zdecydowanie za duża? Jak widziałem filmiki to nie jest to takie szybkie i łatwe jak w przypadku wykewki samopoziomujacej, więc czy jest sens bawić się w to samemu? Powierzchnia podłogi to 35m2,więc jaki może być koszt samych materiałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts