akjtajat 01.02.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Witajcie, mamy do wyboru na parapety wewnetrzne z kamienia naturalnego, Silestone badz Helopal. Chcielibysmy miec jakies jasny parapet, wiec z kamienia naturalnego wchodzi w gre tylko marmur. Ale ze wzgledu na jego kiepskie wlasciwosci (wszystko wchlania!) z naturalnych pozostaje granit, ktory niestety jest w kolorach ciemniejszych. Wystajace boki parapetu Helopal wykanczane sa plastikowymi nakladkami, czego bardzo nie chcemy. Czy ktos z Was zastanawial sie nad wyborem parapetow majac do wyboru te wlasnie? Bedziemy wdzieczni za wszelkie wskazowki, jako, ze w kwestii parapetow jestesmy jeszcze "zieloni". Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2018 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 silestone to chyba kompozyt - dowolny kolor i bez maskownicy z boków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akjtajat 01.02.2018 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 Tak, Silestone to konglomerat. Glownie stosuje sie go na blaty kuchenne.W internecie znalezlismy w sumie jedna opinie, ktora nie zacheca do kupna..... "Silestone jest słaby.To co podaje producent to bujda i czysty marketing.Po ok. 4 latach występują ubytki, niewiadomego pochodzenia (nie był używany, zgodnie z zastosowaniem do krojenia na nim).Jest podatny na jakiś nieznany (nie podawany przez producenta) czynnik który go degeneruje.Bardzo łatwo występują ubytki, jest kruchy.Porównując go do granitu to jak porównywać drewno (granit) do płyty wiórowej (Silestone). " Jesli ktos ma SIlestone (jako parapet lub blat), dajcie prosze znac czy sie z ta opinia zgadzacie czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.02.2018 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2018 chcesz go na parapet a nie na blat kuchenny. Nie będzie miał więc kontaktu z kwasami organicznymi czy ubijaniem kotletów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wegielski 11.02.2018 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 (edytowane) Też miałem jakiś czas temu problem z wyborem parapetów gdy przeprowadzałem remont. Przekopałem masę forów bo jedni doradzali to, a drudzy tamto. Finalnie padło na kamień naturalny i mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Wygląda bardzo dobrze, przez czas od remontu nie ma z tym problemów i mam nadzieje, że tak pozostanie. Zamawiałem z firmy [sPAM] i mogę śmiało polecić, wszystko przebiegło jak należy. Pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts