Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Faszyzm w wykonaniu PiS

Gość Arturo72

Recommended Posts

Za komuny każdy był równy,ludziom tego brakuje,brakuje Gierka,który nabrał kredytów i wszystkim po równo oddawał.

Czy się stoi czy się leży stawka dzienna się należy. Tak było przed 89r.

PIS to wykorzystał,wprowadza autorytaryzm jak za dawnych lat w komunie,ciemniakow omamil bo jak to prezes TVPis Kurski mówił "ciemny lud kupi wszystko".

akurat w Polsce prawie nie ma ma regresji podatkowej dla lepiej zarabiajacych. Transfery socjalne sa nieduże. Nie rób z igły widły i rozejrzyj sie po innych krajach.

• Odpowiedzi 212
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co do 500+,decydując się na dziecko odpowiedzialny czlowiek zastanowi się czy go stać je utrzymać,wychować czy wyszkolic. A prosty i bezmyslny dzieciorob narobi ich 6-7 bez zastanowienia się co będzie się z nimi działo.

Dlatego "suweren" jaki jest każdy widzi...

No i masz racje, ale tylko częściową. Ty widzisz tylko dwie sytuacje. Albo ktoś kto kasy nie liczy i dzieci nie są dla niego znaczącym obciążeniem finansowym, albo tzw. patologie co se narobi dzieci żeby pińcset dostać. Otóż powinieneś się uświadomić że WIĘKSZOŚĆ rodzin w Polsce nie zarabia kroci, a dostając dodatek na dziecko może się postarać o drugie czy trzecie bądź czwarte. Przed świętami czytałem artykuł o gminie która zbierała artykuły spożywcze dla ubogich. Ku zaskoczeniu w tym roku nikt się nie zgłosił. Stwierdzili że głownie zgłaszały się rodziny wielodzietne, a teraz gdy dostali te 500 (na kielbache jak to arturo mówi) nie musieli iść po dary.

Gość Arturo72
akurat w Polsce prawie nie ma ma regresji podatkowej dla lepiej zarabiajacych. Transfery socjalne sa nieduże. Nie rób z igły widły i rozejrzyj sie po innych krajach.

Polskę stać na rozdawanie kasy nieudacznikom społecznym(zabieraniem jednym A dawanie innym) ?

Pracy jest dużo to w czym problem ? Że nie chce się pracować ?

Czy się stoi czy się leży socjal się należy ???

Edytowane przez Arturo72

500+ owszem, ale jako ULGA w podatku. Pracujesz legalnie, placisz PIT czyli dokładasz się do budżetu, dlatego dostaniesz ulgę na dziecko pierwsze, drugie, trzecie.itd. A nie bezmyślne rozdawanie gotówki na lewo i prawo, które skończy się najpierw upadkiem rządu a potem gospodarki gdy tylko siądzie koniunktura gospodarcza. I z narobionym syfem zostanie następny rząd - nie zadroszczę.

sprzedaż wódki będzie zakazana po określonej godzinie.

W Irlandii tak jest od dziesięcioleci i jakoś żyją ? Co boisz się ze zabraknie Ci alkoholu ? Planować nie umiesz ? :D

Kuźwa wszyscy PO-PSLowcy tak narzekają na PIS ale jak ich poprzedni rzad w kakao bez posligzu robił to skakali jak te małpki i się cieszyli ze ochłapy dostają czy co :D

@Bertha, większego syfu jak przez ostatnie kilkanaście lat zrobili to chyba nie da się zrobić :D i jak powiedziałem wcześniej w całej europie są dodatki na dziecko, nawet na Litwie a wy marudzicie -.- Najbardziej krzyczą Ci co się nie załapują xD

Gość Arturo72

Kuźwa wszyscy PO-PSLowcy tak narzekają na PIS ale jak ich poprzedni rzad w kakao bez posligzu robił to skakali jak te małpki i się cieszyli ze ochłapy dostają czy co :D

A co mnie Irlandia obchodzi ? Stać ją na to to płaci. Proste. Polskę na to nie stać bo budżet się nie domyka. Zapozyczaja Polskę jak Gierka w latach 70-tych,które dopiero w ostatnich latach zostały splacone.

Za PO-PSL było źle ??? Komu i konkrety proszę.

W latach 2007-2015 pojawił się w Polsce boom budowlany wśród prywatnych inwestorów w tym ja czyli o czym to świadczy ?

A dzisiaj Jak z tym jest ?

Dzisiaj za rządów PIS balbym się budować.

Polskę stać na rozdawanie kasy nieudacznikom społecznym(zabieraniem jednym A dawanie innym) ?

Pracy jest dużo to w czym problem ? Że nie chce się pracować ?

Czy się stoi czy się leży socjal się należy ???

p..szysz głupoty. Rozumiem ze dla ciebie 90% społeczenstwa to nieudacznicy społeczni. Brawo za dedukcje. Najwyrazniej nie masz bladego pojecia o sytuacji rodzin w polsce i o pieniadzach ktore niestety wiele osob zarabia.

Ponadto 500 plus ma dodatkowy wielki plus - spowodowalo likwidacje stanowisk pracy ktore kobnieta jest (była) w staie rzucic za 500zl.

a co do zabierania jednym aby dac innym to moze wszystkie podatki zlikwidowac i niech bedota reza sie na ulicach a pan bedzie siedzial i patrzyl? masz poglądy XIX wiecznego panicza

Gość Arturo72
p..szysz głupoty. Rozumiem ze dla ciebie 90% społeczenstwa to nieudacznicy społeczni. Brawo za dedukcje. Najwyrazniej nie masz bladego pojecia o sytuacji rodzin w polsce i o pieniadzach ktore niestety wiele osob zarabia.

Ponadto 500 plus ma dodatkowy wielki plus - spowodowalo likwidacje stanowisk pracy ktore kobnieta jest (była) w staie rzucic za 500zl.

a co do zabierania jednym aby dac innym to moze wszystkie podatki zlikwidowac i niech bedota reza sie na ulicach a pan bedzie siedzial i patrzyl? masz poglądy XIX wiecznego panicza

I to jest czysto socjalistyczne podejście do tematu czyli bliżej do Rosji i Bialorusi A ktoś pisał tutaj o "lewakach"...

A tym rodzinom o których wspominasz ktoś zabrał rączki do pracy żeby zarabiać i utrzymywać rodzinę bo tego niezbyt rozumiem. Wytłumacz.

Gliwice,kasjerka z Lidla z 3 letnim stażem 2600zl netto.

Rząd nie ma swoich pieniędzy.

To sa nasze wspólne pieniądze składające się na budżet państwa.

Jeśli rząd komuś da więcej, to zabierze komus innemu.

Albo pożyczy z banku, czyli kiedyś trzeba oddać.

Czy to takie trudne do ogarnięcia?

Zapomnieliście długi po Edwardzie G.?

Zapomnieliście co się działo 1980-1989?

JA pamietam, aż za dobrze. Nikomu nie życzę powtórki.

Edytowane przez Bertha

Gość Arturo72
Rząd nie ma swoich pieniędzy.

To sa nasze wspólne pieniądze składające się na budżet państwa.

Jeśli rząd komuś da więcej, to zabierze komus innemu.

Czy to takie trudne do ogarnięcia?

Dla niektórych zbyt trudne...

W latach 2007-2015 pojawił się w Polsce boom budowlany wśród prywatnych inwestorów w tym ja czyli o czym to świadczy ?

Bo Unia zaczęła kasa sypać i banki zaczęły dawać kredyty bo PO-PSL powyprzedawał polski kapitał i niemiec czy tam inny sobie kaskę trzepał na polakach ...

Jak tak zle to rozbierz halupe i do niemiec wywiez :D tam nie musisz się bać xD

Lepiej jak PIS rozdaje kasę i wspomaga konsumpcje i biedniejsze rodziny niż jak PO_PSL sobie kabzy napełniało przez tyle lat, no i kamienice prywatyzowali itp itd :D normalnie szok ze niektórzy maja tu rodziny, dzieci, dobra prace, itp itd a takie tępe dzidy :D

Edytowane przez doOh

Gość Arturo72
Bo Unia zaczęła kasa sypać i banki zaczęły dawać kredyty bo PO-PSL powyprzedawał polski kapitał i niemiec czy tam inny sobie kaskę trzepał na polakach ...

Jak tak zle to rozbierz halupe i do niemiec wywiez :D tam nie musisz się bać xD

Lepiej jak PIS rozdaje kasę i wspomaga konsumpcje i biedniejsze rodziny niż jak PO_PSL sobie kabzy napełniało przez tyle lat, no i kamienice prywatyzowali itp itd :D normalnie szok ze niektórzy maja tu rodziny, dzieci, dobra prace, itp itd a takie tępe dzidy :D

Jednak polskie szkolnictwo to dno albo zamiast do szkoły chodziłes na wagary albo jesteś zwykłym pisowskim trolem...a dodatkowo z poglądami lewicowymi rodem z SLD czy Razem.

Po 89r "polski majątek" i przemysł był wart przysłowiowe 0zl.Bez potężnych inwestycji zagranicznych bylibyśmy dzisiaj gorzej niż Białoruś

W 89r w "polskich majatkach przemysłowych" zarabiało się po 60 dolarów. Z czym i CZYM mieliśmy konkurować ws zachodnich przedsiębiorstw???

Nie wiem tego z TVN bo pracuję od 92r i wiem jak było.

Propaganda pisowska w TVPis i TRWAM robi robotę...

Edytowane przez Arturo72

Gość grend
Arturo mi się wydaje że specjalnie założyłes ten watek bo nienawidzisz PIS. Za dużo ogladasz TVN i czytasz GW. Proponuje jednak miec otwarty umysł. Wiesz co mnie zastanawia ze podobne osoby sa na watu i po bólu i produkują tysiace postów i nie uwierzysz .... pisza identycznie jak ty, te samo bzdury z ta samą zajadłoscia. Gdzieś was wspólnie programowali ?

Gość grend
Jednak polskie szkolnictwo to dno albo zamiast do szkoły chodziłes na wagary albo jesteś zwykłym pisowskim trolem...a dodatkowo z poglądami lewicowymi rodem z SLD czy Razem.

Po 89r "polski majątek" i przemysł był wart przysłowiowe 0zl.Bez potężnych inwestycji zagranicznych bylibyśmy dzisiaj gorzej niż Białoruś

W 89r w "polskich majatkach przemysłowych" zarabiało się po 60 dolarów. Z czym i CZYM mieliśmy konkurować ws zachodnich przedsiębiorstw???

Nie wiem tego z TVN bo pracuję od 92r i wiem jak było.

Propaganda pisowska w TVPis i TRWAM robi robotę...

podpowiem Polska mogła konkurować wykwaifikowana siła robocza opłacaną za 5% pensji na zachodzie. Taką droge wybrały Chiny... a ten przemysł wart 0 złotych od 2008 PO sprzedawała na potęgę i jeszcze nie zdażyła sprzedać

Gość Arturo72
podpowiem Polska mogła konkurować wykwaifikowana siła robocza opłacaną za 5% pensji na zachodzie. Taką droge wybrały Chiny... a ten przemysł wart 0 złotych od 2008 PO sprzedawała na potęgę i jeszcze nie zdażyła sprzedać

Jedynymi państwowymi firmami powinny być firmy strategiczne czyli energia i obronność. Reszta powinna być w rękach prywatnych bo właściciel takiej firmy nie pozwoli sobie na "czy się stoi czy się leży to dniowka się należy" i może stąd "biedne rodziny" bo tego nie rozumieją jak pracować.

Widać,że zwolennicy PIS bardzo chcieliby żeby te czasy wróciły łącznie z pracą za miskę ryżu jak w Chinach bo Wódz nie pozwoli na więcej.

Wtedy Polska będzie mlekiem i miodem plynaca a za miesięczną pensję każdy będzie mógł sobie kupić po 3 paczki fajek.

Jakoś duże zachodnie firmy wolaly postawić od zera swoje fabryki niż "przejmować" za grosze polski staroswiecki przemysl proradziecki...

Opel,Roca,TRW,Mapei itp itd

Edytowane przez Arturo72

Gość Arturo72
Arturo mi się wydaje że specjalnie założyłes ten watek bo nienawidzisz PIS. Za dużo ogladasz TVN i czytasz GW. Proponuje jednak miec otwarty umysł. Wiesz co mnie zastanawia ze podobne osoby sa na watu i po bólu i produkują tysiace postów i nie uwierzysz .... pisza identycznie jak ty, te samo bzdury z ta samą zajadłoscia. Gdzieś was wspólnie programowali ?

Mam swoje lata bo już 46 i trochę przeżyłem ekip rządzących i samego życia i nie potrzebna jest mi TVN żeby widzieć co się dzieje dookoła.

Może pogadamy o tym co się dzieje na gliwickiej strefie ekonomicznej od czasów rządów PIS bo tam pracuje ?

Jak zachodnie firmy przenoszą oddziały z Polski do Rumunii czy jak od dwóch lat zamrożone są inwestycje w nowe stanowiska pracy ?

Będziesz miał info z pierwszej ręki A nie propagandy od TVPis.

Edytowane przez Arturo72

Jedynymi państwowymi firmami powinny być firmy strategiczne czyli energia i obronność. Reszta powinna być w rękach prywatnych bo właściciel takiej firmy nie pozwoli sobie na "czy się stoi czy się leży to dniowka się należy" i może stąd "biedne rodziny" bo tego nie rozumieją jak pracować.

Widać,że zwolennicy PIS bardzo chcieliby żeby te czasy wróciły łącznie z pracą za miskę ryżu jak w Chinach bo Wódz nie pozwoli na więcej.

Wtedy Polska będzie mlekiem i miodem plynaca a za miesięczną pensję każdy będzie mógł sobie kupić po 3 paczki fajek.

Jakoś duże zachodnie firmy wolaly postawić od zera swoje fabryki niż "przejmować" za grosze polski staroswiecki przemysl proradziecki...

Opel,Roca,TRW,Mapei itp itd

Poniekąd tak, ale skoro w `89 w Polsce nie było ludzi tak majętnych żeby wykupić fabryki to wyprzedali je zachodowi za półdarmo a co posżło pod stołem to nikt nie mówi. Wiadomo że w prywatnych rękach z reguły biznes kręci się lepiej, ale może najpierw pasowało jakiś czas odczekać żeby firmy zostały w rękach polskich a nie tak jak zrobiono czyli firma zrobiła potężne inwestycje typu zakup maszyn przez co wykazała stratę. Następnie taką zadłużoną firmę sprzedawano a te maszyny jeszcze nierozpakowane prosto na zachód pojechały. Przecież to nie prywatyzacja tylko czyste złodziejstwo i działanie na szkodę narodowi!

Gość grend
Mam swoje lata bo już 46 i trochę przeżyłem ekip rządzących i samego życia i nie potrzebna jest mi TVN żeby widzieć co się dzieje dookoła.

Może pogadamy o tym co się dzieje na gliwickiej strefie ekonomicznej od czasów rządów PIS bo tam pracuje ?

Jak zachodnie firmy przenoszą oddziały z Polski do Rumunii czy jak od dwóch lat zamrożone są inwestycje w nowe stanowiska pracy ?

to jeżeli dane GUS dla ciebie sa kłamstwem to moze też dane EUROSTaTu tez sa kamstwem a ty wszystko wiesz najlepiej ?? Polska jest na 1 miejscu w UE w realizowanych inwestycjach zagranicznych które maja przynieść najwięcej miejsc pracy w 2018r. Pod wzgledem kapitaowym sa na 2 miejscu po UK. W 2017 roku w Polsce powstało 2/3 miejsc pracy w przemysle w całej UE. Spadek bezrobocia do historycznego wyniku - masz jakis logiczny kontrargument poza nienawiscią do PIS

Jest już taki wątek i po bólu i tam mozesz się realizować ze swoja nienawiscią - nie dubluj watków

Edytowane przez grend

Sam wiek mądrym nie czyni to po pierwsze.

Jakby nie patrzeć to zarobki w Polsce wzrosły, więc podejrzewam że w gliwickiej strefie ekonomicznej za najniższą się nie robi. W strefach ekonomicznych na Podkarpaciu inwestycję były i są, ale to podejrzewam temu że zarobki jednak mocno odstają od zachodu Polski. Firmy zagraniczne spierdzielają do Rumunii bo tam siła robocza tańsza, a Helmutowi to obojętne czy dla niego pracuje Andrzej z Gliwic czy Ionut z Rumunii bo liczą się tabelki w excelu. Jako że swój przemysł sami zniszczyliśmy to teraz sobie możemy zdrowaśki klepać żeby przyszedł Niemiec czy Francuz i robote dał.