Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu z pełnym projektem ogrodu. Korzystał ktoś?

Recommended Posts

Cześć. kupował ktoś projekt domu w firmie co oferuje projekt ogrodu gratis do każdego zamówienia? To chyba nowa firma i nie ma za bardzo opinii na jej temat. Może ktoś już brał od nich i ma już ich projekt ogrodu i może się podzielić opinią? Projekty wyglądają spoko i jest ich dużo. waham się :)

Wybrać sobie możesz jaki chcesz a mają różne i jest ich 250 rodzai. Są tez i takie mocno kwieciste, geste itp. Mi osobiście podobają się takie minimalistyczne nowoczesne aczkolwiek takie geste tez maja coś w sobie. I tak jak się waham z wyborem domu tak teraz jeszcze z ogrodem :) chociaż maja w ofercie ze projekt ogrodu można odebrać kiedy się chce bezterminowo. To duży plus. No i w sumie za darmo to czemu by nie.

20170720035248_Ul. Liliowa 77.jpg

20170725020000_ul. Winiowa 55-0003.jpg

20170720040336_ul. Angielska 23-2.jpg

20170720091428_ul. Malinowa 49-0003.jpg

a będzie pasować do działki? Albo do potrzeb? Do sąsiedztwa?

I z tego jak widzę, miałam rację: totalna tujoza.

Taki projekt to się w 5 minut na kolanie robi.

Ale to w sumie to jak z projektami gotowymi domów - jak ktoś jest statystyczny, nie ma indywidualnych potrzeb i wymagań, to mu przypasuje.

Będzie pasować bo tak jak przy domach ta firma robi adaptacje projektu ogrodu do działki. Personalizacja jak to nazywają jest za darmo, także przy adaptacji możesz sobie ogród dowolnie zmodyfikować, także pewnie wstawią Ci co sobie zażyczysz. zresztą co Ci będę pisał wejdź sobie jak chcesz na ich stronę to zobaczysz ofertę proogrody.pl . Co do tujozy no to ja widzę jednak trochę więcej roślin :) tuje jako żywopłot no to chyba standard

5 minut hmmm...dla mnie to wygląda jak sporo roboty. Jak oglądałem projekty ogrodów firm z konkurencji w Polsce to te wyglądają naprawdę zacnie. Zresztą nawet jak nie wykorzystam to nic nie stracę, także ja jestem już zdecydowany, tylko muszę wybrać dom :)

Co do tujozy no to ja widzę jednak trochę więcej roślin :) tuje jako żywopłot no to chyba standard

5 minut hmmm...dla mnie to wygląda jak sporo roboty. Jak oglądałem projekty ogrodów firm z konkurencji w Polsce to te wyglądają naprawdę zacnie.

O tak, 100 tuj, 8 katalp, cztery jałowce i trzy gatunki niezniszczalnych bylin na krzyż. Te projekty mogą ci się podobać, ale uwierz, że nie są ani zacne, ani skomplikowane, ani bogate w rośliny, ani warte jakichkolwiek pieniędzy. Są zdecydowanie zbyt banalne.

A jeśli chodzi o dopasowanie do działki - o ile firma nie bierze pod uwagę typu gleby na działce, to możesz się nieźle zdziwić przy podlewaniu, lub przeciwnie: drenowaniu rabat.

Ja się już raczej zdecydowałem. O gustach się ponoć nie rozmawia, ale mi osobiście niektóre ich projekty się bardzo podobają. Nie lubię takich naciapanych wszystkich kolorów tęczy. Wole takie własnie bardziej nowoczesne, eleganckie. te zdjęcia co wkleiłem wyżej są już dla mnie zbyt geste i kolorowe. Nie wiem czy oglądałeś projekty innych firm ogrodniczych. Niektóre to wyglądają jakby je dzieci z przedszkola robiły, masakra. Albo rzut z góry. Dla mnie bezsens taki rzut bo się nie znam w ogóle na roślinach i jedyne co widzę to kolorowe kółeczka. Pominę też cenę tych niektórych projektantów...po parę tysięcy za projekt. Tu mam za darmo.

U mnie mam glebę raczej piaszczysta, także z tego co mi mówili z tej firmy i tak będę musiał zaprawiać dołki pod rośliny. A jak to się dowiem z ich instrukcji do samodzielnego wykonania, która dają bezpłatnie, ale dzięki za opinie.