Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Taśmą LED problem

Recommended Posts

Witam

Mam problem z taśmą LED, przestala świecić. Sprawdzałem napięcie, na + jest napięcie, przez całą listwe również przeplywa( sprawdzałem na sciezkach) ostatnio mimo wylaczonego oświetlenia coś czasnelo jakby w wylaczniku i bezpiecznik wybilo. Minus przebiega przez wyłącznik. Czyżby wina wylacznika?

Nie żartuj. Żarówka ma gwint lub bagnety, więc może ją zmienić każdy kto ma suche ręce. Tam gdzie trzeba majstrować śrubokrętem niechaj to robi fachowiec. Kuchenkę gazową tez umiem zmienić, lecz wzywam fachowca który ma czujnik gazu, tylko po to aby spać spokojnie. Nie da sie wszsytkiego zrobic samemu.

Wierszyka z dzieciństwa nie pamiętasz?

Wszyscy dla wszystkich

napisał Julian Tuwim

Murarz domy buduje,

Krawiec szyje ubrania,

Ale gdzieżby co uszył,

Gdyby nie miał mieszkania?

A i murarz by przecie

Na robotę nie ruszył,

Gdyby krawiec mu spodni

I fartucha nie uszył.

Piekarz musi mieć buty,

Więc do szewca iść trzeba,

No, a gdyby nie piekarz,

Toby szewc nie miał chleba.

Tak dla wspólnej korzyści

I dla dobra wspólnego

Wszyscy muszą pracować,

Mój maleńki kolego.

Tak, a jak skaleczysz się w palec to wzywasz pogotowie.

W razie jakiegoś kryzysu, kataklizmu czy wojny tacy ludzie są uziemieni i zależni od otoczenia bo sami nie potrafią nic, wszystko zawsze mieli za pieniądze więc sami nic praktycznie nie potrafią.

Edytowane przez brencik