sebastianbb 05.02.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 (edytowane) Hej, Jestem na etapie SSO, okna zamówione, przed pomiarem. W Jadalni mamy zaplanowane okno: - FIX 2.5x2.3m - Uw całego okna 0.71 - pakiet szyb 6-16-6-16-6, U = 0.6 - Ciepły montaż na foliach SP925, ME351 - okno będzie wysunięte ~4cm poza lico muru, podparte od dołu na belce CBM Układ w jadalni zakłada stól równolegle do okna (widok na ogród), 1 metr od okna, realnie będzie to ok 1.2m, ze względu na wysunięcie okna poza lico. Trzy miejsca siedzące pod oknem. W całym domu OP, zakładam, że OP będzie zagęszczone pod oknem, tylko czy wystarczy? Zastanawiam się czy zimą nie będzie zbyt chłodno pod oknem? Ktoś ma podobny układ? Tylko nie wzywajcie Bogusława na ratunek Edytowane 5 Lutego 2018 przez sebastianbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 05.02.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Jak będzie montowane okno na podłodze? Na poszerzeniu, pustaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastianbb 05.02.2018 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Jak będzie montowane okno na podłodze? Na poszerzeniu, pustaku? Na konsolach nośnych XPS Prime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastianbb 25.02.2018 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 (edytowane) Przy okazji pomiaru okazało się, zę konosle nośne z XPS mają raptem 5cm wysokości.... Cały czas miałem wrażenie ze te konsole będa wysokie od fundamentu do docelowego poziomu montażu okna. Wysokość posadzki od chudego to 28cm, styro 20cm. Mój wariant zakłąda również montaż okna na belce CBM z wysunięciem okien 4cm, to komplikuje montaż okien pionowych bo podmurówka musiałaby być kotwiona do fundamentu żeby całośc nie kiwała sie. Na razie wersja zakłada podmurowanie o 22cm. Poszerzenie dolne jest odradzane przez monterów. Na forum poszerzenia są rekomendowane, w tym wypadku firma rekomendowana przez oknotest odradza poszerzenia, mieli przypadek gdzie klient nie zabezpieczył zewnętrzenej czesci poszerzenia a okno wygieło pod wpływem temperatury. Konsole nośne XPS mają sporo lepszą lambde od poszerzenia. Moje okna to V90+. Edytowane 25 Lutego 2018 przez sebastianbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2018 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Mam okno suwankę 3,2 m i też tam stół - nie mam problemów z odczuciem zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastianbb 27.02.2018 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Mam okno suwankę 3,2 m i też tam stół - nie mam problemów z odczuciem zimna. Żona sondowała temat na instagramie wsród użytkującyh podobny setup, 5 opinii pozytywnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 27.02.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Mam dokladnie takie samo okno w jadalni. Nie mam zageszczonej podlogowki i nie odczuwam zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 27.02.2018 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Mam dokladnie takie samo okno w jadalni. Nie mam zageszczonej podlogowki i nie odczuwam zimna U mnie jest taki projekt https://pracownia-projekty.dom.pl/d5_dominik_z_garazem_ce.htm Jadalnia jest tu gdzie w projekcie, tylko zamiast wyjscia na taras tez jest fix, na prostopadlej scianie obok stolu jest drugi taki sam, oba maja 1,6x2,3. Zwykle dwuszybowe nie na cieplym montazu, i nie czuć żadnego chłodu od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts