bronson90 05.02.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Witam, czy nadal trafiają się kradzieże okien jak to miało kiedyś miejsce nagminnie? Na tynki i alarm przyjdzie mi czekać około miesiąca, okna wstawione, jutro drzwi a ja zaczynam za dużo o tym myśleć. Niby nie słyszy się teraz tyle co kiedyś no ale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.02.2018 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Jeśli okna są zamontowane prawidłowo i montaz jest zakończony i do tego budynek zamknięty to nie słyszałem by kiedykolwiek w takiej sytuacji okna zostały skradzione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.02.2018 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Nagminne kradzieże okien???? Pierwsze słyszę. W tym roku stuknie mi 20 lat w branży. Nie spotkałem nikogo, komu by skradziono okna. Raz słyszałem, że klient miał znajomego któremu ukradli. Wiele razy słyszałem że znajomym znajomego coś tam.. Hm, nawet częściej to słyszałem niż o spotkaniu z Yeti.. Coraz częściej widzę niezamknięte budowy na których możnaby było zaopatrzyć przydomowy warsztat, więc chyba złodziejstwo w takich tematach to przeszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.02.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Wszyscy wyjechali za granicę, a sprzęt który skradną sprzedają na portalach aukcyjnych.Mało kto kupuje teraz używane okna , a do takich zalicza się kradzione. Tak jak przedmówcy wspomnieli jest wiele atrakcyjniejszych rzeczy na budowach by zajmować się kłopotliwymi oknami za niewielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 05.02.2018 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Kradną! Im bliżej granicy zachodniej, tym więcej! Wszystko idzie potem na wschód, jako "wystawki" z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 06.02.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 A da się "wydrzeć" zamontowane okna, żeby się do czegoś powtórnie nadawały? A poza tym okna obecnie są robione "na wymiar", więc komu się przydadzą?Okradziono znajomych na etapie prac wykończeniowych wewnątrz. Zginęły prawie wszystkie narzędzia: piły, wiertarki, itp. Ale okien nie ruszono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson90 06.02.2018 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 ok, w takim razie jestem troche spokojniejszy. W czasach gdy budowali się moi rodzice kradli nagminnie okna i grzejniki stąd moje obawy, jednak było to prawie 20 lat temu, kiedy większość wymiarów była typowa a znaleźć amatora na takie okno było łatwiej niż teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 06.02.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 W temacie kradzieży zmieniło sie bardzo wiele w naszym kraju. Fachowcy coraz cześciej zostawiają sprzęt po kilkanascie tyś na budowie na noce i w naszym mieście nie słyszałem żeby komuś coś zginęło. U mnie na budowie na zewnątrz (brak ogrodzenia z dwóch stron) przez wiele miesięcy stała betoniarka, taczki, 20 paczek styro, rury i pręty stalowe itp itd. Nikt sie nie zainteresował. Jak mi robili okna to w pierwsszy dzień zdązyli tylko parter na górze stan otwarty, pozostawiane nowe niewstawione okna, wiertarki, kartony z piankami, drogimi akcesoriami itp itd Sąsiad przez całą zime miał kable elektryczne na scianach przy SSO bo elektryke mial robioną w części domu przed oknami i też nic nie ruszono ( chociaż to już troche przegięcie ).Wiem że ciągle sa regiony kraju gdzie proceder kwitnie ale to już raczej radzkość. Okien ci na pewno nikt nie ukradnie, nawet jak na odludziu sie budujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 06.02.2018 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 (edytowane) Ja przez pierwszą noc po założeniu spałem na budowie. Następnego dnia od ran wierciłem okna pod kontaktrony. i uruchomiałem centralkę z jednym pirem wiszącym na drucie i kontaktronem w każdej dziurze. Ochrona odrazy podłączyła swój nadajnik i tak to zorganizowałem. Przez całą budowę nic mi nie zginęło. Wszyscy wyjechali za granicę, a sprzęt który skradną sprzedają na portalach aukcyjnych.Mało kto kupuje teraz używane okna , a do takich zalicza się kradzione. Tak jak przedmówcy wspomnieli jest wiele atrakcyjniejszych rzeczy na budowach by zajmować się kłopotliwymi oknami za niewielkie pieniądze. Dlaczego rzadko? takie iidą do budynków gospodarczych. Dwie używki mam w szopie muszę jeszcze dokupić jedno 60x60. Edytowane 6 Lutego 2018 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 06.02.2018 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 To na pewno zależy od lokalnego środowiska. Bez wątpienia część patologi złodziejskiej wyjechała do Anglii, część chętnych może podjęła legalną pracę, której ostatnio nie brakuje. Ale na pewno jest część czyhająca na okazję, po prostu na okazje. jeszcze 3 lata temu miałem regularne wejścia do budy drewnianej, domu na którym wisiała syrena alarmowanie nigdy nie ruszyli, ale do budy zachodzili. Nic specjalnie nie kradli, szukali czegoś cenniejszego. Deweloperowi w ubiegłym roku weszli do kontenera i pokradli sprzęt, alarmu żadnego nie było, a mieszkańcy okoliczni spali ... tak więc wszystko się może zdarzyć. Alarm + SMS to podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 06.02.2018 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Może to nie jakaś wielka sprawa ale mi ktoś poobcinał pięć kabelków pod antenę, pomyślałem że ktoś mnie bardzo nie lubi bo za te kabel nie dostał by nawet 5 złoty, tego samego dnia została mi przyklejona nalepka na ogrodzenie firmy ochroniarskiej, Myślałem że to zbieg okoliczności ale po kilku dniach znalazłem kabelki w piasku, były lekko zasypane. Co do kradzieży okien to była u nas taka sytuacja ale to ze 20 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 06.02.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 (edytowane) często spotykany manewr firm ochroniarskich. Ciesz się że tylko kabelki Ci wycieli a nie jak u kilku klientów kamieniami szyby potłukli. Czy nalepka firmy S.....d ? Edytowane 6 Lutego 2018 przez Ok**se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 06.02.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Co prawda nie złapałem nikogo za rękę więc nie będę pisał że to oni zrobili, to są moje domysły i ten sam czas przyklejenia naklejki. Nie będę pisał na ogólnym co to za firma ale Dla mnie podstawą było ubezpieczenie więc trochę jestem spokojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 06.02.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 niestety w tym wypadku jakoś zbyt często są takie "zbiegi okoliczności" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 06.02.2018 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 niestety w tym wypadku jakoś zbyt często są takie "zbiegi okoliczności" Bo kradzieży jest coraz mniej, ludzie mniejsze mają obawy, biznes sie kurczy. Jakoś trzeba ludzi zachęcić :/ Ogólnie nagrać takich na dobrej jakości kamerke i prokurator. Jedyny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts