Bruciu 06.02.2018 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2018 Witam,Mam zamiar zrobić taras drewniany około 50m2. Taras ma być z modrzewia europejskiego ryflowanego grubości 2,8cm. Zależy mi na tym, żeby był jeden stopień 20cm i tak też wychodzi mi wysokość gruntu do okna. Taras będzie robiony na stopach szalowanych rurami kanalizacyjnymi, i tutaj mam pytania: -Jak gęsto powinienem zrobić stopy-wiem że legary muszą być krzyżowo, jak grube powinny być legary i jak gęsto powinny być dane wymiar tarasy to 3x14 i dwa kawałki po 1x5-jezeli chciałbym dać solidniejsze grubsze legary, to czy mogę spod tarasy wybrać więcej ziemi, tak aby nie utopić legarów-czy ewentualnie mogę dać cieńsze legary, tak aby wyszły mi wysokości ale gęściej. Z resztą sobię poradzę, bo już raz robiłem taki taras, ale tam legary leżay na kostce brukowej i nie było problemu, chcę żeby konstrukcja była solidna i nie wyginało tarasu. Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 21.02.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2018 Widzę, że podobnie rozkiminiasz i zero odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 22.02.2018 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2018 Problem wcale nie jest w braku odzewu. Wszystko już zostało przerobione wielokrotnie, wątek obszerny, jest co czytać:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?12948-TARAS-DREWNIANY-jak-zbudować-jakie-drewno-jak-pielęgnować-co-polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 25.02.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Jak głęboko w ziemi lać fundamenty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 25.02.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 Poniżej strefy przemarzania. W twoim regionie 1 - 1,2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 26.02.2018 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2018 OK.Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts