baku001 07.02.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) ////////////////// Edytowane 19 Marca 2018 przez baku001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 07.02.2018 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 (edytowane) Nie jestem guru w temacie budowy, ale już widzę, że ten projekt jest dość skomplikowany w budowie (lukarny, balkony, 7okien dachowych) przez to będzie drogi, ale jeżeli Wam się podoba, to czemu nie....Marzenia trzeba realizować, ale pamiętaj, projektów, które jeszcze Was zachwycą, może być mnóstwo!I jeszcze jedno:Wraz z oglądaniem masy projektów i analizowaniem, często nasz gust i potrzeby dopiero się klarują. My zmienialiśmy kilka razy ostateczne projekty na inne ostateczne aż w końcu sama zaprojektowałam, nasze potrzeby na kartce. Teraz czeka to na fachową przeróbkę architekta, który zrobi nam projekt indywidualny.Ale my wiemy, że to będzie nasz jedyny i docelowy dom... Zastanów się nad ogrzewaniem podłogowym, wtedy nie będziesz musiał budować tak wielkiej kotłowni .Poza tym piece na paliwo stałe są Beeee. Życzę powodzenia i aby Wasze marzenie się szybko spełniło:) Edytowane 8 Lutego 2018 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 09.02.2018 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) Gdy rozglądałem się za swoim domem miałem na uwadze ten projekt. W mojej okolicy byłem na zwiedzaniu już gotowego.Otóż w moim mniemaniu problemem jest salon.Ów połączony z kuchnią i przedpokojem jest już długą nie ustawną kiszką i gdy jeszcze na wejściu mamy kominek i komin to kiepsko to wygląda. Rezygnując z kominka i instalując wentylację mechaniczną z 4 dostępnych kominów możesz pozostawić dwa lub nawet jeden a okap w kuchni podłączyć do dachówki z kominkiem.Poza tym w kuchni ze względu na woń gotowania jest potrzebna zarówno wentylacja jak i okap więc ewentualną WM i kwestie kominów od samego początku oprucz architekta konsultuj z firmą odpowiedzialną za montaż. Tak jak już wspomniał przedmówca przed zakupem jakiegokolwiek projektu radzę się dobrze zastanowić pod kątem zarówno funkcjonalności jak i dopasowania do działki budowlanej.Brak garażu z biegiem czasu może jednak okazać się jakimś problemem a budowanie później garażu wolnostojącego będzie obarczone wielokrotnie większym podatkiem od nieruchomości.Dach kopertowy z lukarnami jest oczywiście piękny ale jego wykonanie wiąże się z dobrą ekipą dekarzy gdyż niestety nie wszyscy pracownicy branży budowlanej są specjalistami a ci mają napięte terminy i głębokie kieszenie. Edytowane 9 Lutego 2018 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts