TangoPapa 09.02.2018 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Cześć, Jestem w fazie projektowania domu i chciałbym w kuchni ulokować wolnostojącą wyspę. Myślałem, że to dość prosta sprawa, ale chyba się przeliczyłem. Podpowiedzcie , jakbyście zaplanowali przestrzeń w mojej kuchni tak, aby znalazła się tam wolnostojąca wyspa, a przestrzeń była funkcjonalna? Kuchnia jest połączona z jadalnią wymiary to 6,3 x 4,2m Pozdrawiam TangoPapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 09.02.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Sporo okien - będzie trudno ustawić szafki wiszące.Możesz wrzucić większe zdjęcie? Obecne nie jest czytelne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 6,3 -0,6 ciąg szafek pod oknami - 1,2 przerwy między wyspą a szafkami - 2,5 m minimum na stół z krzesłami. Wyspa wejdzie spokojnie, bo masz 2 m zapasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TangoPapa 09.02.2018 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Tez tak myslalem, ale wydaje mi się że niecałe 2m szerokości wyspy to dość mało. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 09.02.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Ale trochę mało wygodne będzie przeciskanie się pomiędzy krzesłami a ścianą i krzesłami a wyspą ?! Czyż nie? Można rozważyć półwysep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TangoPapa 09.02.2018 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 No właśnie też do takiego wniosku doszedłem, że może to być mało wygodne, a półwyspa raczej nie;/ Czy to zdjęcie będzie lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 2 m szerokości na wyspę to za mało?Jak chcesz sięgnąć na środek takiej ogromnej wyspy? Starczy szerokość 120 (2x60 cm). A miejsce na stół 2,5 m to 2x80 cm na krzesła + 90 cm szerokości na stół.Do tego dochodzi jeszcze 80 cm wolnej przestrzeni, jeśli wyspa będzie miała 120 cm.Wyspa może mieć mieć 100 cm. (60 cm+ 40 cm) Chyba, że to ma być wyspa z barkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TangoPapa 09.02.2018 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Źle sie zrozumieliśmy pisząc o szerokości mialem na myśli długość myślałem o szerokości ok 1m z hokerami po drugiej stronie. Jesli chodzi o długość to wychodzi ze niecałe 2m wyjdzie wiec chyba trochę malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2018 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 (edytowane) tak, długość faktycznie będzie mniejsza. Bo wygodne minimalne przejście przy ścianie to ok. 1m . A od strony zabudowy musi być te min. 1,1-1,2m czyli 4,2-0,6 (zabudowa szafkami)-1 m (przejście)-1,2(przejście) = 1,4 m Czyli byłoby to coś takiego: Edytowane 9 Lutego 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TangoPapa 09.02.2018 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 No wlasnie, ale taka wyspa to chyba malo praktyczna wiec zastanawiam sie co z tym tematem zrobić. Czy zwiększyć szerokość budynku (czego chciałbym uniknąć) czy hednak jakos inaczej to poustawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 wygodna kuchnia z wyspą to zaczyna się od 25 m2. Zastanów się czy przy takiej liczbie okien zmieszczą ci się słupki z zabudową - lodówka, piekarnik, mikrofala, kawiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts