maseka 09.02.2018 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Witam, mam małe pytanie, bo się skonfundowałam w trakcie rozmowy z potencjalnym kierownikiem budowy. Zapytał mnie czy w zakres współpracy mają wchodzić zwykłe czynności dot. budowy, czy też instalacje:confused: I to mnie zaskoczyło, bo myślałam, pewnie naiwnie, że te instalacje to nie muszą być przez kierownika odbierane. Oczywiście wiadomo, że elektryczną musi "zatwierdzić" elektryk z uprawnieniami ale woda i kanalizacja tez?Dopytuję, ponieważ wodę mam ze studni - juz wywierconej, a kanalizacja będzie tylko przerabiana, bo mam juz szambo i kanalizacje w budynku który będzie rozbudowywanypzdrMaseka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2018 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 kierownik nadzoruje wykonanie domu zgodnie z projektem. Jeśli instalacja wod-kan jest integralną częścią projektu to powinno być w cenie. Jeśli zaś była projektowana osobno, jest na to osobny projekt, to do realizacji potrzebny też jest kierbud i dziennik budowy osobny .Podobnie jest z instalacją gazową - albo jest w projekcie domu, albo to osobny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maseka 09.02.2018 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Elfir dzięki za wyjaśnienie. wod- kan mam w projekcie, a gazu nie mam i nie będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.02.2018 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 to kierbud odbiera wszytko naraz i poświadcza wpisem.Oczywiście do elektryki musi podpisac się w dzienniku budowy dodatkowo elektryk, a do kominów i pieca kominiarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts