Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wentylacja mechaniczna i ogrzewanie podłogowe

lukasz.zst

Recommended Posts

Witam

Mam taki problem . Mam ogrzewanie podłogowe picem dwu funkcyjnym z czujnikiem temperatury na parterze i czujnikiem zewnętrznym. Problem był że grzał się tylko parter , pierwsze piętro było nie do grzane . Wezwałem serwis i zrobili tak że zlikwidowali czujnik temperatury zewnętrznej i w prowadzili dwa osobne sterowania parteru i pietra z czujnikami temperature że maja trzymać zadana temperature.

Dom ma 3 lata

1 rok bez rekuperacji zapłaciłem za gaz w domu 3 osoby i 270 km /2 1989 zł za rok

2 miesiące temu jak przerobiłem ogrzewanie załączyłem też rekuperator ( przedtem nie był wogle załączony bo zony nie umiałem przekonać do tego urządzenia ) teraz chodzi też od 2 miesięcy rekuperator .

za 2 miesiące mam do zapłacenia gaz 1250 zł

Pytanie co jest czy jest winny rekuperator czy ogrzewanie po przeróbce sterowania lub to i to . Czy ktoś miał taki sam problem

Ale istotą pytania jest chyba radykalny wzrost kosztów ogrzewania ?!

Jak mamy czujnik pogodowy (zewnętrzny) to nie stosujemy czujnika wewnętrznego. Dlaczego instalacja nie grzała góry? Powinna na samym czujniku pogodowym pięknie sterować podłogówką. Czy była zapowietrzona, czy pompa obiegu była nie wydolna? Teraz są w niej dwa obiegi, czy więc jest zastosowany mieszacz itp itp ...