Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile trwa budowa domu

Recommended Posts

Czyli wieniec nadal jest "lany" z tym, że w szalunku traconym, ja dawałem L-ki. Część elek miałem zbrojonych i te były bardzo mocne, reszta to zwykłe i bardzo kruche. Nadproża u siebie dawałem gotowe systemowe, robota o razu idzie dalej bez czekania na związanie.

Patrząc na stertę uszkodzonych kształtek to raczej nie robią one wrażenia solidności.

Większość robi normalne lane z normalnym zbrojeniem wieńce , kiedyś też takie ten deweloper robi , ale teraz dzięki temu ma taniej i szybciej a trwałość go nie interesuje ...

Deweloper przeszedł na kształtki z powodu ceny i szybkości i tyle ...

Patrząc na stertę uszkodzonych kształtek to raczej nie robią one wrażenia solidności.

To, że developer robi z dziadostwa nie oznacza, że nadproża w szalunku traconym są złe. W co drugim dzienniku znajdziesz za to krzywe nadproża, bo się zaszalować dobrze nie chciało, albo wibrowało aż rozwaliło. Albo wibrować się nie chciało.

To, że developer robi z dziadostwa nie oznacza, że nadproża w szalunku traconym są złe. W co drugim dzienniku znajdziesz za to krzywe nadproża, bo się zaszalować dobrze nie chciało, albo wibrowało aż rozwaliło. Albo wibrować się nie chciało.

No cóż , są różni wykonawcy ...

Co nie zmienia faktu że lane są sporo lepsze i dużo wytrzymalsze i raczej większość robi takie ...

A jak wykonawca nie potrafi zrobić zbrojenia i nie ma własnych narzędzi (wibratory) to taką "ekipę" pogonić ...

Co nie zmienia faktu że lane są sporo lepsze i dużo wytrzymalsze i raczej większość robi takie ...

Ja mam prefabrykowane Solbetu. Uważam, że są lepsze - lepiej izolują. A wytrzymałość mają aż nadto wystarczającą. Bo nad nimi mam pół warstwy BK i wieniec, więc obciążenie żadne.

• 2 years później...