kaszpir007 14.02.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Czyli wieniec nadal jest "lany" z tym, że w szalunku traconym, ja dawałem L-ki. Część elek miałem zbrojonych i te były bardzo mocne, reszta to zwykłe i bardzo kruche. Nadproża u siebie dawałem gotowe systemowe, robota o razu idzie dalej bez czekania na związanie. Patrząc na stertę uszkodzonych kształtek to raczej nie robią one wrażenia solidności. Większość robi normalne lane z normalnym zbrojeniem wieńce , kiedyś też takie ten deweloper robi , ale teraz dzięki temu ma taniej i szybciej a trwałość go nie interesuje ... Deweloper przeszedł na kształtki z powodu ceny i szybkości i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 14.02.2018 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Patrząc na stertę uszkodzonych kształtek to raczej nie robią one wrażenia solidności. To, że developer robi z dziadostwa nie oznacza, że nadproża w szalunku traconym są złe. W co drugim dzienniku znajdziesz za to krzywe nadproża, bo się zaszalować dobrze nie chciało, albo wibrowało aż rozwaliło. Albo wibrować się nie chciało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 14.02.2018 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 To, że developer robi z dziadostwa nie oznacza, że nadproża w szalunku traconym są złe. W co drugim dzienniku znajdziesz za to krzywe nadproża, bo się zaszalować dobrze nie chciało, albo wibrowało aż rozwaliło. Albo wibrować się nie chciało. No cóż , są różni wykonawcy ... Co nie zmienia faktu że lane są sporo lepsze i dużo wytrzymalsze i raczej większość robi takie ... A jak wykonawca nie potrafi zrobić zbrojenia i nie ma własnych narzędzi (wibratory) to taką "ekipę" pogonić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 14.02.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Ale one mają być wystarczająco wytrzymałe. To dom, a nie bunkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.02.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2018 Co nie zmienia faktu że lane są sporo lepsze i dużo wytrzymalsze i raczej większość robi takie ... Ja mam prefabrykowane Solbetu. Uważam, że są lepsze - lepiej izolują. A wytrzymałość mają aż nadto wystarczającą. Bo nad nimi mam pół warstwy BK i wieniec, więc obciążenie żadne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 15.02.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2018 Też stosowałem nadproża prefabrykowane, tzw L-ki wewnątrz zalewane betonem. Są one zbrojone wewnątrz fabrycznie. Nie ma nic dziwnego w ich stosowaniu. Ich stosowanie nie musi być oznaką oszczędności finansowej, ale na pewno oszczędza czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emanuuel 18.09.2020 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2020 (edytowane) Coś około 3,5 roku. Miałem obawy że budowa zajmie o wiele dłużej ze względu na brak finansów na wypożyczenie maszyn itd. ale znajomy polecił mówiąc że mają bardzo pozytywne ceny i tak było, nawet Mi jeszcze zostało! Edytowane 18 Września 2020 przez Tomaszs131 Spam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts