Krzychu89 12.02.2018 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 WitamPlanuję za niedługo remont domu. zastanawiam się nad matami kapilarnymi jako ogrzewanie podłogowe. Czy ktoś z Was ma założone maty?Szukałem opinii ale mało jest tego, jeśli coś się znajdzie to w większości artykuły reklamowe.Chciałbym poznać opinię użytkowników. Na chwilę obecną ogrzewam dom piecem na ekogroszek, przyszłościowo plan zmiany na ogrzewanie elektryczne lub pompę ciepła. W domu założyłem panele pv także koszt energii do grzania się trochę zredukuje. Prosił bym o opinie, system nie jest tani z tego co widzę ale u mnie chyba jedyne rozwiązanie. Nie chcę zbytnio podnosić poziomu pokoju z góry dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.02.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Na chwilę obecną ogrzewam dom piecem na ekogroszek, przyszłościowo plan zmiany na ogrzewanie elektryczne lub pompę ciepła. W domu założyłem panele pv także koszt energii do grzania się trochę zredukuje. W tej sytuacji połóż tanie kable grzewcze i zalej anhydrytem. Za zaoszczędzone pieniądze względem mat kapilarnych będziesz grzał przez 10 lat nawet bez wspomagania PV. A za pieniądze zaoszczędzone na pompie ciepła kolejne 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu89 12.02.2018 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Dziękuję za odpowiedź. Jednak chciałbym zastosować ogrzewanie wodne. Myślałem nad kablami grzewczymi jednak do ogrzewania wodnego jest możliwe podpięcie każdego źródła ciepła (piec na pelet / węgiel / pompa ciepła / piec elektryczny) dlatego preferuję ogrzewanie wodne. nie wiem jak wygląda ewentualnie sprawa z systemem suchym ogrzewania podłogowego, ewentualne opinie również mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzychu89 17.02.2018 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2018 nikt nic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muratu 24.02.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Pewnie już masz własną opinię ale podzielę się moim doświadczeniem - założyłem w mieszkaniu 80m2 w 2014 maty podłogowe, w tym roku wymieniam w sypialni z powodu przecieku i niedopasowania - wad wykonawczych. Łącznie koszty ponad 20tyś na zle wykonaną instalację, bez projektu.Prawie żadna solidna firma na rynku nie stosuje takiego rozwiązania, mało tego nawet jak ktoś robi instalację nie znajdziesz firmy która by chciała lub umiała dobrze robić wylewkę do mat. Mam ponownie katastrofę w domu przez kolejną firmę poleconą przez Hennlich, nie życzę nikomu. Maty są drogie, przereklamowane a sprawiają tyle problemów że nie mają racji bytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts