KJS 12.02.2018 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Witam, Mój deweloper wybudował dom w taki sposób, że wysokość sufitu na pierwszym piętrze (powierzchnia brutto 25 m) jest niższa o 7 cm - z 240 na 233 cm.Chciałbym się dowiedzieć czy mogę oczekiwać od dewelopera odszkodowania w postaci obniżenia kosztów, ponieważ wysokość nie jest zgodna z projektem ?Jeżeli tak - jak mógłbym wyliczyć kwotę jakiej mogę dociekać ? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.02.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 To piętro, czy poddasze? Poczytaj § 72. Rozporządzenia w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJS 13.02.2018 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 Tak, jest to piętro - własciwie parter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts