Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Salon z aneksem 16m2?

annia87

Recommended Posts

Ja mam.

Nawet podobny wymiarami.

https://www.homebook.pl/profil/aw-architekt/projekt-mieszkanie-34m2-brzeg

3f6bbb40ac7c.jpg

Salon jeszcze nie skończony do końca bo brakuje komody pod tv i przywiezienia stołu z krzesłami.

Co do kuchni, to przy tak ograniczonej powierzchni, warto wykorzystać słupek na przechowywanie a piekarnik

dać pod płytą.

przecież nie będzie obok płyty, za to będzie do niego lepszy dostęp.

no moze masz racje, szczerze mowiac nad 'rozkladem' 'kuchni' sie tak jeszcze nie zastanawialam, w sensie gdzie jaka szafka, gdzie zlew i plyta, problem jest tez taki ze bedzie przenoszona kanalizacja i ten zlew najlepiej jakby byl wlasnie w tym rogu.. ogolnie chodzilo mi raczej o ogolny wyglad tego pokoju z aneksem:)

pion, komin, jest zaznaczony na zdjeciu rzutu. Nie da sie zlewu raczej dalej przeniesc niz to miejsce, on juz bedzie przenoszony, a na drodze tego odplywu sa wlasnie drzwi ktore wszystko psuja, trojnik juz na etapie budowy musi byc maksymalnie obnizony, podobno to zrobia, ale cudow nie oczekuje.. i nie wiem byc moze jest tak jak mowicie, ze dalej mozna przeniesc zlew bez mniejszych problemow, jesli tak to ok.

Ogolnie zastanawiam sie czy ten salon to wszystko pomiesci, na tym 'projekcie' wyglada to jeszcze znosznie, ale jak bedzie w rzeczywistosci :confused:

nie wpadliscie gdzies w Internecie na zdjecia tak malych pokoi? przeszukalam w sumie Internet i to forum, ale moze ktos ma cos ciekawego? :)

Na swoim przykładzie mogę zapewnić, że NIE POMIEŚCI.

Na pewno zrezygnowałabym z wyspy na rzecz wygodnego stołu. Teraz przechodzisz slalomem między meblami.

U mnie nawet stolik przed narożnikiem nie będzie stał, bo szkoda mi miejsca. I tak jem przy stole.

No wlasnie.. ta wyspa odpada na 100 %, wole zabudowe typowo pod sciana, oprocz tego sofa/maly naroznik, polka pod tv i wsio..

ogolnie zalaczam na planie na ktorej scianie jest ta kuchnia :) b5aneks.jpg